Wedstrijd gestaakt na harde botsing

14 maart 2015

378x gelezen
1

UDDEL   –   AGOVV – Prins Bernhard gestaakt na beenbreuk Een zware blessure van Marc Veenkamp maakte zaterdagmiddag een voortijdig einde aan de wedstrijd AGOVV tegen Prins Bernhard. De Uddelse reserve-keeper stond koud in het veld als vervanger van eerste doelman Mark van Asselt toen hij AGOVV’er Frank Beekers in het strafschopgebied onderuit haalde. Bij de botsing blesseerde Veenkamp zichzelf dusdanig dat gevreesd moet worden voor een beenbreuk. Toeschouwers op de tribune achter de goal waar het incident plaatsvond, konden het horen knappen. Met nog twee minuten officiële speeltijd in de eerste helft op de klok besloot scheidsrechter Tafian de wedstrijd te staken. De leidsman bestrafte de overtreding van de doelman met een penalty én een gele kaart, waar hij ook rood had kunnen geven. Omdat al snel duidelijk werd dat beide slachtoffers niet meer verder konden spelen, kon deze strafschop niet meer worden genomen.

AGOVV’er Beekers kon ondersteund door een verzorger, zij het strompelend, op eigen kracht het veld verlaten. De onfortuinlijke Uddelse goalie was er beduidend slechter aan toe. Veenkamp werd minutenlang op het koude kunstgras behandeld. Gelegen op een brancard en afgedekt onder aluminiumfolie en dekens duurde het vervolgens nog zeker een kwartier alvorens een ambulance arriveerde om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. Gezien de ernst van de situatie besloot scheidsrechter Tafian de wedstrijd te beëindigen. Na ruggespraak met de KNVB en overleg met vertegenwoordigers van beide clubs staakte de arbiter het duel. Pechvogel Veenkamp stond nota bene pas een tiental minuten onder de lat. Na ruim een half uur spelen had hij de plaats onder de lat ingenomen van Mark van Asselt, die zich vanwege een hamstringblessure moest laten vervangen. Op het moment waarop Veenkamp en Beekers met elkaar in onzachte aanraking kwamen, waren er 43 minuten gespeeld.

Prins Bernhard leidde op dat moment met 1-2. Tot twee keer toe had de rode lantaarndrager uit Uddel de niet al te alerte AGOVV-defensie pijnlijk verrast. Zowel in de derde als de 42e minuut sloeg András Pinter genadeloos toe. In de 21e minuut bracht Niels van Geerenstein de thuisploeg op gelijke hoogte. Met een streep vanaf zeker 25 minuten in de linker bovenhoek zorgde Van Geerenstein voor de tussentijdse 1-1. Wanneer het restant van het gestaakte duel moet worden uitgespeeld, bepaalt de KNVB eerdaags. Vast staat dat de partij moet worden hervat met een strafschop voor AGOVV.

bron en foto: apeldoorn nieuws.nl