• uddelermeer toekomst 5

"Geef inwoners van Uddel hun strandje terug"

UDDEL    -    In de Stentor van maandag 16 april staat een artikel over het Uddelermeer, waarin een intervieuw met Erik Kroon, eigenaar van SOS events en Egbert Jan van Bel, voorzitter van de Ondernemersvereniging Uddel.

Wat als de inwoners van Uddel besluiten om gewoon een duik te nemen in het Uddelermeer? Een ludieke oproep met een serieuze ondertoon van Erik Kroon, directeur van recreatiebedrijf SOS Events.

,,Ga als dorp gewoon lekker zwemmen en kijk wat er gebeurt", zegt Erik Kroon, eigenaar van recreatiebedrijf SOS Events, op steenworp afstand van het meer. ,,Zoals velen weten is het mijn droom om van het Uddelermeer weer een zwemlocatie te maken. De trieste waarheid is dat er eigenlijk nog altijd gewoon gezwommen kan worden. Wij hebben ons met z'n allen laten wegjagen door het verbodsbord met het magische woord 'blauwalgen'. " Op momenten dat de bacterie in het water zit, moet je gewoon niet gaan zwemmen. Simpel. ,,Geef de inwoners van Uddel hun strandje terug."

Ook Ondernemersvereniging Uddel (OVU) ziet graag dat het Uddelermeer weer een zwemlocatie wordt, zegt voorzitter Egbert Jan van Bel. Maar anders dan Kroon vindt de OVU burgerlijke ongehoorzaamheid weer net iets te ver gaan. ,,Als er niet in het meer mag worden gezwommen, dan moet je dat niet doen. Ongeacht of het nou kan of niet."

Als OVU zouden wij daar ook een rol in kunnen spelen. Wellicht dat we een bijdrage kunnen leveren aan de aanleg van een strandje of het inhuren van toezichthouders."

Lees het hele artikel:  klik hier

5 Reacties


 1. Uddelse
  16 april 2018
  Ik kan niet zeggen dat ik er echt om sta te springen dat het Uddelermeer weer zwemwater wordt. Lekker laten zoals het is, zou ik zeggen. Zouden er nou echt veel inwoners van Uddel behoefte aan hebben dat er gezwommen kan worden in het Uddelermeer? Ik heb die indruk niet.
  • Rhee
   17 april 2018
   Absoluut wel. Vooral de mensen met jonge kinderen. De herinneringen van vroeger.. Op de fiets naar het Uddelermeer met school of met familie en vrienden..was altijd gezellig en dichtbij. Heerlijk!
 2. Name
  17 april 2018
  Uw reactie*het lijkt me weer geweldig om daar weer te kunnen zwemmen.. Ook voor de kinderen.. Heerlijk een meer dicht bij het dorp. En het is er nog prachtig ook.
 3. oududdelse
  17 april 2018
  Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan de mooie zomers bij het Uddelermeer. Heerlijk met vriendinnen zwemmen en contact met iedereen. Een plaats waar kerkmuren wegvielen, net als op de maandagavond bij de bieb in het Blanke Schot, een plaats die er ook al lang niet meer is. Ook al woon ik zelf niet meer in Uddel, ik zou graag weer zien dat er gezwommen wordt!
 4. NameUddelermeerfan
  18 april 2018

  Zou helemaal geweldig zijn. Zwemmen in het meer hoort zo echt bij Uddel. En vroeger was die blauwalg er ook wel volgens mij. Soms was het echt nodig om na het zwemmen meteen onder die ijskoude douche in dat toiletgebouw te gaan anders zaten we later helemaal onder de rode jeukende pukkels. Dus die koude douche was er toen niet alleen om zand af te spoelen. Daar weer kunnen zwemmen zou geweldig zijn voor iedereen !

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203