• foto beleving artikel 16 febr 15a

'Landschapsversterking en beleving' voor 19.111.00 euro

APELDOORN/UDDEL    -    In 2015 wordt door de gemeente Apeldoorn zo'n € 900.000 uitgetrokken voor bomen en andere nieuwe groenvoorzienigen. Bij de gemeente is een speciaal potje om deze investeringen te bekostigen. Dit potje wordt o.a. gevuld met geld voor compensatie voor natuur als die moet wijken als er ergens een nieuwbouwproject komt. Zo kunnen o.a. projectopntwikkelaars een herbeplanting afkopen. De gemeente bepaald hoe het geld wordt gebruikt.

Er is gezocht naar noodzakelijke vernieuwingen en projecten die de landschappelijke waarde dan ook echt versterkenen ze moeten passen in de doelen die men stelt in het gemeentebeleid. Men wil zo meer groen in stad en dorpen aanbrengen.

Voor Uddel heeft men € 19.111.00 gereserveerd voor 'landschapsversterking en beleving'. 

Waar en wanneer dat in Uddel gaat gebeuren is nog niet bekend.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203