• henk dekker - 3
  • henk dekker - 1
  • henk dekker - 2

"Uitdaging om aan Europees project mee te werken"

UDDEL    -   Zaterdag 19 mei heeft kunstschilder Henk Dekker, van Art of Silence, uit Uddel, meegewerkt aan The Colorfield Performance CH 2018 in een weide in de stad Sloten (Friesland).  In 2018 is Leeuwarden aangewezen als Culturele Hoofdstad van Europa. Het idee voor deze nieuwe editie van The Colorfield Performance CH 2018 is om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 1919 kunstenaars, In de stad Sloten, gemeente “De Fryske Marren” Dit sluit wonderwel aan bij het centrale thema “Mienskip” (saamhorige gemeenschap) van Culturele Hoofdstad 2018. Dit kunstwerk heeft de omvang van een Land-Art project. In een open landschap worden 2018 panelen opgesteld in de vorm van een driehoek. Aan dit project werken kunstenaars uit verschillende Europese landen.

“Ik vindt het een uitdaging om aan zo'n Europees project mee te werken. Omdat het in het Hollandse landschap staat heb ik een onderwerp gekozen dat een variatie is op het gedicht van Marsman  "Denkend aan Holland " maar dan over de afbraak van christelijke normen en waarden. Vandaar dat je door een kerkru?ne in het Hollandse landschap kijkt”, zegt Henk Dekker 

Een collega van Henk Dekker heeft er onderstaand gedicht op gemaakt.

Denkend aan Holland
zie ik steeds minder mensen
op zondagmorgen
kerkwaarts gaan;
het is geen land meer
waarin nog velen
naar Gods geboden
in het leven staan.
Waar is dat Holland
waar normen en waarden
worden geprezen
en nageleefd?
Waar is die wereld
waarin men liefde
en grote eerbied
voor de Bijbel heeft?
Kerken vervallen
en worden ruïnes
als monumenten
van een christelijke tijd
in een wereld vol zielen
door God geschapen
hier even op reis
naar de eeuwigheid.
‘Zoekt Mij en leeft!’
spreekt de heilige God
tot afkerige mensen
op weg naar hun dood.
‘Bekeert u tot Mij!’
zegt de Koning der Kerk
tot wie Hem verlaten.
Zijn genade is groot.
 
Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203