• start in uddel

Asfalt wordt klinkers

UDDEL    -   De gemeente Apeldoorn gaat het asfalt op de wegen in de Apeldoornse woonwijken vervangen door klinkers. Klinkers gaan langer mee, ze zijn beter te onderhouden, de verkeersveilgheid komt het ten goede en een belangrijke reden is dat de afwatering erbij gebaat is. Finacieel is het op de langere termijn ook voordeliger. Het is eerst wel een investering die duurder is, maar dat verdient zich later weer terug. Asfalt gaat zo'n vijftig jaar mee terwijl klinkers zeker twee keer zo lang mee kunnen. Bij de gemeente ziet men dus alleen maar voordelen.

In de komende tien jaar wordt er zo'n 250.000 m², dat is bij een straatbreedte van 6 mtr, zo'n 40 km. In een tijdsbestek van vijftig jaar gaat het dan om zo'n 170 km asfalt dat wordt vervangen door klinkers.

De start van die vervanging van asfalt door klinkers start in Uddel. Op de openbare vergadering van Uddels Belang, 23 november j.l., is het door het bestuur aan de orde gesteld. Daar is toen medegedeeld dat als eerste aan de beurt komen: Heegderweg, Markveldweg (gedeelte), Uttilochweg en de Van Waalswijkweg. Op de shortlist staan: Veenkamp, Noord Riezenweg en de Uddelsekampweg. Er is toen ook medegedeeld dat er een mondelinge toezegging is dat de gehele bebouwde kom van Uddel in 2020 zal worden vernieuwd.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203