• bord apeldoorn

Asielzoekerscentrum

UDDEL   -   In de gemeente Apeldoorn komt een asielzoekerscentrum (AZC). Er zijn vijf opties wat betreft locaties die hiervoor in aanmerking komen. Eén van die locaties zijn de kazerneterreinen in Nieuw Milligen. Het definitieve besluit hierover wordt voor de zomer genomen door COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Er is overleg hierover met de gemeente, waarbij ook de dorpen betrokken zijn. Voor Uddel is hierbij het Uddels Belang vertegenwoordigt. Het centrum moet opvang bieden aan 600 tot 800 mensen. Maandagavond 12 januari was er het tweede informatieavond van het COA. Het COA zal streven naar een zo gemengd mogelijke samenstelling van de groep bewoners, wat betreft leeftijd, man/vrouw/gezin. Het COA schat dat het asielzoekerscentrum goed is voor 150 banen bij o.a. toeleveranciers, bouwbedrijven en winkels.

In de Stentor heeft een artikel gestaan met o.a. een reactie van de voorzitter van Uddels Belang, Evert-Jan van Egteren. Hij zou gezegd hebben dat het AZC in Nieuw Milligen "te ver van de bewoonde wereld is". Maar hij heeft letterlijk gezegd: "het is ver weg van de sociale voorzieningen".

Mochten de zaken concreet worden dan zal Uddels Belang via uddel.info zorgen voor de nodige informatie.

2 Reacties


 1. Klaas
  17 augustus 2016
  Huidige passieloze politiek is in staat om voor de kassa van de pensioenfondsen eigen moederland gelijktijdig cultureel te verkwanselen en te verkrachten. Welk een haat beheerst onze politiek, waar hebben we dit met onze generaties voor ons cultureel aan verdiend? De gekozen processen zijn niet terug te draaien door onder curatele stelling huidige politici. Misschien dat in 1 van de 150 moskeeën, (gekocht van onze commercieele CDA marktwerkingsgemeenten) de oplossing kan komen met een gebed Moslim gebed: een proces zonder de kassa van de VVD.
 2. Piet
  17 augustus 2016
  Ook Uddel gaat voor deze oplossing tegen de vergrijzing. Kunnen onze bejaarden ook hier vluchten in campers voor hun eigen CDA/VVD/PvDA cultuur verkwanselaars, Holland is van de banken.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203