• koningsdag 2018 - 31
  • koningsdag 2018 - 16
  • koningsdag 2018 - 15

Aubade Koningsdag Uddel met burgemeester Berends

UDDEL    -    Koningsdag in Uddel is traditiegetrouw begonnen met de aubade. In de sporthal De Schier bij Het Blanke Schot was dit jaar de aubade waarbij burgemeester Berends met zijn vrouw aanwezig waren. Muziekvereniging Juliana begeleide de samenzang. Het aanwezige publiek werd verwelkomt door de voorzitter van de Oranjevereniging, Peter Vos. Burgemeester Berends zei in zijn toespraak: "Ik hecht erg aan tradities en vindt het dan ook fijn om bij deze traditie in Uddel weer aanwezig te mogen zijn. Ik heb respect voor de wijze waarop men hier Uddel met elkaar omgaat en rekening met elkaar houdt, zoals ook vandaag op Koningsdag met een aangepast programma in verband met het overlijden van één van de dorpsgenoten".

Het Uddels Volkslied ontbrak niet in de samenzang en de aubade werd afgesloten met het Wilhelmus en een driewerf hoera voor onze Koning Willem-Alexander met zijn 51e verjaardag.

Voor Peter Vos is het de laatste keer dat hij als voorzitter van de Oranjevereniging Uddel-Meerveld-Nieuw Milligen optreedt tijdens Koningsdag. Samen met zijn opvolger, Gerhard Kok, heeft hij na afloop van de aubade de vlag gehesen.

Voor vanmiddag staat er een Zeskamp op het programma, dat wordt gehouden op het terrein van SV Prins Bernhard.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203