• 27 mrt 18 - 6
 • 27 mrt 18 - 3
 • 27 mrt 18 - 2

Begraafplaats Uddel ligt er weer netjes bij

UDDEL     -     Onderstaande bericht is afkomstig van Uddels Belang.

Er is de laatste tijd terecht veel gezegd en geschreven over de begraafplaats. Hierover hebben wij, Uddels Belang,  een pittig gesprek gehad met de gemeente. E.e.a. zal de voorzitter het tijdens de ledenvergadering, donderdag 29 maart, nog kort toelichten.

Nu ligt het er prima bij, afspraak is om het zo te houden.

Hieronder een schrijven dat Uddels Belang heeft ontvangen van de gemeente Apeldoorn - Eenheid Beheer en Onderhoud:

Kwaliteitsverbetering begraafplaats Uddel

De begraafplaats in Uddel is een plek met betekenis en belangrijk voor vele inwoners uit Uddel en omgeving. De afgelopen jaren is de kwaliteit van de begraafplaats op sommige punten achteruit gegaan. Daarom was het tijd voor een opknapbeurt en heeft de gemeente in samenspraak met de dorpsraad een aantal maatregelen genomen om de kwaliteit van de begraafplaats te verbeteren.

Na de zomer zijn de paden onkruidvrij gemaakt en zijn de grindpaden aangevuld met grind. Op deze manier willen we de onkruidgroei tegengaan. We mogen helaas gemeentebreed geen glysofaat meer gebruiken om het onkruid tegen te gaan. We doen ons uiterste best om met de beschikbare middelen het gras in de grindbermen tegen te gaan. Het branden van onkruid zullen we vanaf 2018 frequenter gaan doen.

Vanaf heden wordt ook het bosperceel met opslag van takken en afval regelmatig leeggehaald. Ook zijn het toegangshekwerk en toiletgebouw onlangs geschilderd.

Naast deze onderhoudswerkzaamheden gaan we de kwaliteit beter bewaken. Zo wordt er maandelijks geschouwd om de staat van de begraafplaats te bekijken en gaan we samen met de dorpsraad het onderhoud beoordelen. Op deze manier willen we gezamenlijk de kwaliteit van de begraafplaats op peil houden.

5 Reacties


 1. Name WJ
  27 maart 2018

  Fijn dat het er netjes bij ligt. Echter zijn de paden door de dikke laag grint moeilijk begaanbaar voor rollators en rolstoelen hebben we ervaren'

 2. Henk van den Hoek
  27 maart 2018

  Hoewel ik niet meer in Uddel woon , bezoek ik wel regelmatig het graf van mijn Ouders en waardeer ik de inzet van Uddels Belang voor het onderhoud van de Begraafplaats. Want zo hebben mijn ouders het gewild en ik ben blij dat jullie deze kwaliteit in ere houden.

 3. Name n n
  28 maart 2018

  Ben blij dat het wordt bijgehouden wordt en het nu weer netjes is

 4. Name A.v.d.Kolk Putten
  31 maart 2018

  Ben van morgen wezen kijken en steen schoonmaken (30-3-2018) is inderdaad goed opgeknapt .of hierdoor het onkruid weg is zal moeten blijken. Maar dank aan Uddels belang die zich hier hard voor heeft gemaakt . Om het helemaal netjes te maken zouden de kantjes recht moeten worden gemaakt en de stenen rechtzetten ,stenen is een actie die door Uddelaren zelf moet worden gedaan ,ik wil hier mijn bijdrage wel aan leveren

 5. Jacqueline van den Hardenberg
  24 juli 2018
  Ik vind het jammer dat er geen rekening wordt gehouden met ouder met een rolstoel of rollator. Vandaag met mijn zieke vader een bezoek gebracht, hij wilde naar het graf van zijn broer ,voor de laatste keer. Het was een hele operatie om daar te komen met zo'n dikke laag grind. Hopelijk wordt dit aangepast.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203