• racebaan
 • racebaan 2

Bewoners Harderwijkerweg zijn hardrijders beu

UPDATE

UDDEL    -   De bewoners aan de Harderwijkerweg in Uddel zijn het beu. Die snelheidsmaniakken die met veel te hoge snelheid over de Harderwijkerweg rijden. Men houdt blijkbaar geen rekening met andere weggebruikers, of met iemand die onverwachts kan oversteken . Verantwoord rijgedrag is blijkbaar ver te zoeken. Het gebeurt vaak op de vrijdag- en zaterdagavond. 

Afgelopen weekend was het blijkbaar weer raak. ‘Welke mafketel moet er nu zo achterlijk hard vanaf de 4sprong over de Harderwijkerweg heen jagen’?, lezen we op facebook. Wat reacties van andere bewoners van de Harderwijkerweg oproept, die zich daar ook al langere tijd aan ergeren. Suggesties als een camera plaatsen of kraaienpoten worden er genoemd.

Er is al een aantal malen hierover contact geweest met de politie, maar er is tot nu toe geen actie of reactie op gekomen. Een aantal bewoners wil het probleem weer onder de aandacht te brengen en zij willen graag dat er actie wordt ondernomen om dit onverantwoorde rijgedrag te stoppen.

Vaak worden er pas maatregelen genomen als het te laat is, laat dat hier voorkomen kunnen worden.

Ellis Konstapel heeft contact met de gemeente gehad en schrijft het volgende:
Vandaag, 21 september, heb ik de gemeente Apeldoorn gesproken over het te hard rijden in de straat.
Er wordt enkel werk van gemaakt als deze klacht telefonisch door meerdere inwoners van Uddel wordt gemeld op 14055.
 
Vind u ook dat er te hard gereden wordt... bel dan naar 14055.

 

Onderstaande is afkomstig van Nederland veilig .nl:

In de bebouwde kom weet je nooit wat je tegenkomt

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken. Of nog erger...

 

Wees je bewust van je snelheid

Je snelheid bepaalt de lengte van je remweg. Een fitte bestuurder heeft bij normale weersomstandigheden minstens één seconde nodig voordat hij het rempedaal indrukt. Die reactieseconde is cruciaal. Want hoe hoger je snelheid, des te meer meters je in die tijd aflegt. De techniek van auto's is de laatste jaren verbeterd, maar die reactieseconde blijft gelijk. Je rijdt dus heel wat meters op volle snelheid door, voordat je überhaupt op de rem trapt. En dan volgt nog de afstand die je nodig hebt om de auto tot stilstand te brengen.

 

Opmerkelijke feiten

*  Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge
    snelheid een doorslaggevende rol.
*  Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, hebben we in Nederland
    25 tot 30% minder letselslachtoffers.
*  Snelheidsovertredingen tot 10 à 15 km boven de limieten van 30 en 50 km per
    uur kosten binnen de bebouwde kom jaarlijks circa tien voetgangers en fietsers
    het leven. Zo'n 200 mensen worden zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.
*  Bij regenachtig weer is de remweg nóg een stuk langer. Hou daar dus rekening
    mee.
*  Een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van drie verdiepingen van
    een flatgebouw (10 meter).

 

 

12 Reacties


 1. Hans
  10 september 2018
  Ach ja, zoiets zeggen wij ook al jaren over het rijgedrag op de Garderenseweg en Elspeterweg.
 2. Een bewoner van de Harderwijkerweg
  10 september 2018
  We wonen hier al bijna twintig jaar en kunnen ons niet bedenken dat we last hebben of wakker worden van hardrijdende auto's op vrijdagavond en zaterdagavond/nacht. Wel is er overdag een persoon (die aan de harderwijkerweg woont) die altijd veel te hard en onbenullig langs komt jagen. Dan is er geen sprake van voor twaalf uur thuiskomen dus wat dat voor reden heeft????????? Daar erger ik me wel aan. Gelukkig is er nog nooit iets ernstigs gebeurt.
 3. Name bewoner uit putten
  10 september 2018

  Je reactie is dan jou mening en of dat juist of onjuist is kan ik niet beoordelen ,maar zet gewoon je naam er bij is voor velen iets duidelijker. hier wel mijn naam A.v.d.Kolk

  • Een bewoner van de Harderwijkerweg
   10 september 2018
   Beste A. Van de Kolk Ik begrijp niet goed waar u zich mee bemoeit vanuit Putten? Verder worden hier ook geen namen genoemd. Voor deze kwestie is mijn naam niet belangrijk, anders had ik deze zeker achtergelaten. Ik wilde alleen even mijn mening geven.
 4. Bestuur OVU
  11 september 2018
  Beste dorpsbewoners en belangstellenden van elders, Veiligheid is enorm belangrijk en roekeloos rijgedrag is zeer onwenselijk. Prima dat deze zorgen geuit worden via Uddel.info, maar laten we proberen de discussie zakelijk te houden. Ons advies is om zelf met de hardrijders in gesprek te gaan over hun gedrag. Dat is wellicht effectiever dan een artikel met suggestieve uitspraken erin te plaatsen. Verder kunt u in gesprek gaan met Uddels Belang en/of de gemeente. Hartelijk dank, Bestuur
 5. Jan de Vries
  11 september 2018
  Uw reactie* Beste bewoner van de Harderwijkerweg: Spreek die persoon aan over zijn rijgedrag, inwoners van Uddel hebben in zekere zin ook een sociale verantwoordelijkheid, niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor een ander. Vaak helpt dit beter dan welke maatregel ook. Succes
 6. Name A.v.d.Kol
  11 september 2018
  Uw reactie* Ik ook
 7. Namen.nn
  11 september 2018

  ben het helemaal met je eens  dit gaat over uddel.

 8. Namenn
  11 september 2018
  Uw reactie*het gaat niet alleen om de harderwijkerweg of elspeterweg kijk ook naar de essenkamp en niet alleen op vrijdag of zaterdag kijk ook door de week als de kinderen naar school gaan
 9. Bewoner Uddel
  12 september 2018
  Een hardnekkig probleem, suggestie om met de hardrijder in gesprek te gaan is niet realistisch tenzij je de persoon in kwestie kent zodat deze op een later moment aangesproken kan worden. Op het moment zelf zal de hardrijder waarschijnlijk niet / nauwelijks een halt toegeroeoen kunnen worden. Sociale controle: hier niet van toepassing m.i. Één keer een poging gewaagd om iemand aan te spreken op het gedrag :"wat als jou kind net oversteekt en aangereden wordt?" Waarop ik met de nek werd aangekeken. De enige actie is er wat mij betreft één die ze voelen: torenhoge boetes! Dus camera's en/of controles. Een investering die volgens mij zichzelf erg snel terugverdiend. Helaas.
 10. G kok
  13 september 2018
  Waarom de viersprong aangemerkt? Er zijn ook andere plekken waar ze vandaan komen! Lekker makkelijk. Rijgedrag moet je personen zelf op aanpakken en niet denken waar van ze vandaan komen.
 11. NameVuurtje
  14 september 2018
  Ha G Kok, je bent nog wat jong denk ik, en je voelt je aangesproken..........maar de ouderen onder ons en nog wat meer mensen weten dat de viersprong een kruising is in het centrum van Uddel !

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203