• DSC_1485a
  • DSC_1484a
  • DSC_1483a

Bijenmarkt 2014 Uddel

UDDEL   -   Zaterdag 12 juli was er weer de jaarlijkse bijenmarkt bij het Blanke Schot van de bijenvereniging De Vierkante Korf uit Uddel.

Het mooie weer was voor veel mensen ongetwijfeld aanleiding om een kijkje te komen nemen op de bijenmarkt. Het was er dan ook gezellig druk. Er waren demonstraties van oude ambachten, men kon sjoelen op de 10 meter bak en voor de kinderen was er een groot speelkussen. Muziekvereniging Juliana bakte oliebollen, die "weer ouderwets lekker waren" zei Peter Bronkhorst, hoofd oliebollen van Juliana. Ze werden dan ook goed verkocht. Wie zin had in een lekker visje kon terecht bij de grote viskraam.

Rond 11 uur was de officiële opening van de bijenmarkt. De voorzitter van Bijenvereniging De Vierkante Korf, Henk Kok heette iedereen welkom. "De markt is een ontmoetingsplaats en we moeten ervoor zorgen dat de markt in stand blijft", zei Henk Kok. Hij was ook positief over de politiek, "Want die krijgt weer meer aandacht voor bijenhouderij".

Hierna was het de beurt aan burgemeester John Berends voor de officiële opening van de bijenmarkt. "Er zit nog al wat onkunde bij veel mensen over de bijen. Het is goed om de scholen te benaderen en zo de jonge generaties er bij te betrekken. Zoals bijenkasten te plaatsen op scholen en de jongeren zo met de bijenteelt opvoeden" zei burgemeester Berends. De burgemeester was met de voorzitter van de bijenvereniging over de markt gelopen en vond het "een sfeervolle markt waar het landelijke leven centraal staat".

Als inwoner van Uddel mag de burgemeester en zijn gezin in een landelijke omgeving wonen en weet dus wat 'landelijk leven' betekent. Dat is hard werken voor de kost.

Na de officiële opening mocht burgemeester Berends ook de prijzen uitreiken van de keuring, die 's morgens had plaatsgevonden.

Kasten:    1e prijs:  H. Kok - Uddel   -   160 punten + wisselbeker              

                  2e prijs:  B. Hop - Uddel   -   150 punten                                                       

                  3e prijs:  B. Hop - Uddel   -   140 punten                                                       

 

Korven:   1e prijs:  B. Hop - Uddel               -     154 punten + wisselbeker 

                 2e prijs:  W. Bax - Hoenderloo    -     140 punten

                 3e prijs:  W. Bax - Hoenderloo    -     137 punten

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203