• bijenmarkt 2018
  • poster 2018
  • bijenmarkt 2017 - 16

Bijenmarkt Uddel 14 juli 2018

UDDEL   -   Op zaterdag  14  juli a.s. houdt de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel weer haar jaarlijkse bijen- en honing­markt. Dit jaar voor de 36e keer.  In de sfeer van de oude (Veluwse) tradities worden hier de volken verhandeld. Het loven en bieden speelt zich af zoals dat hier al gebeurde in lang vervlogen tijden. Naast die handel in bijenvolken en bijenproducten vinden er nog verschillende evenementen plaats die voor de lezers van uw blad (zowel regionaal als landelijk) uitermate interessant zijn. Verder is er uitgebreide voorlichting over het belang van de bijen.

 

Het belang van de bijen  als bestuivers bij uitstek, zorgen voor de bestuiving van  ongeveer drie kwart van de land en tuinbouwgewassen en van ongeveer 15% van de wilde planten. Jaarlijks komt de economische waarde van de bijen uit op ongeveer € 1 miljard, terwijl de land- en tuinbouw belangrijk bijdraagt aan het nationaal inkomen.

Er zullen verschillende demonstraties van oude ambachten te zien zijn zoals: het vlechten van bijenkorven, met name de Uddelse vierkante korf,  stoelenmat­ten,  ­klompen maken,  etc.  Alle vervaardigde producten zijn bovendien ter plaatse te koop.

 

Het evenement vindt plaats bij het dorpshuis "HET BLANKE SCHOT" aan de Garderense­weg 33 te Uddel.

De toegang tot het evenement, dat duurt van 's morgens acht uur tot 's middags 3 uur, is geheel gratis.

 

De officiële opening vindt rond elf uur plaats, waarbij tevens de prijzen worden uitgereikt voor de gehouden keuringen eerder op de morgen.

 

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegen­heid in de directe nabijheid van de markt.

 

Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/Bijenhouders-vereniging-De-Vierkante-Korf-Uddel-eo

 

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203