Menu
Nieuwsoverzicht

Bosbessenstruiken: rood en kaal

9 juni 2018

357x gelezen
5

UDDEL    –   Wie over de Aardhuisweg rijdt met de auto of fiets die valt het ongetwijfeld op dat veel bosbessenstruiken kaal zijn en rood van kleur. Er waren mensen die zich afvroegen waar dat door kwam. Het is door het hele Kroondomein te zien.

Volgens informatie van Het Kroondomein heeft dit te maken met late vorst eind februari/begin maart. Het is al wel eens eerder voorgekomen. De bosbessenstruiken komen al in de ‘voorjaarssfeer’ en kunnen zo’n late vorst niet meer de baas. Normaal in de winter in dat geen probleem, dan zijn ze in de ‘winterrust’. Met name de hoge struiken zijn zo ‘rood verbrand’. De takken laag aan de grond zijn al weer aan het uitlopen. 

Schaapskudde op de Vosselt

In 2017 waren ze ook te zien, schapen op de Vosselt. Ook nu, in 2018, zijn de schapen weer op de Vosselt te bewonderen. Ze zijn er alleen op werkdagen, in de weekeinden staan ze in een flexraster op de Soerense heide. 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX