• 6 mei 16 pomphulweg 2
  • 6 mei 16 pomphulweg

Brandweer Uddel helpt bij heidebrand Hoog Soeren

UDDEL / HOOG SOEREN    -   De Uddelse brandweer was vandaag één van de zestien bluswagens die waren ingezet bij de heidebrand in het natuurgebied langs de Pomphulweg bij Hoog Soeren. Omdat er in het natuurgebied langs de Pomphulweg code oranje van kracht is, breidde de Veiligheidsregio het materiaal snel uit en nam het extra maatregelen. Rond het middaguur kon de brandweer het sein brandmeester geven. De schade: zo’n 100 hectare  - ca. 15 voetbalvelden -  met name afgebrande heide en gras. Het is een lastig terrein, waar veel vennetjes zijn. Een loonwerker moest een aantal voertuigen los trekken. De auto van de brandweer Hoenderloo moest uit het terrein getakeld worden, de luchtfilter had brand gevat.

foto's: brandweeruddel.nl

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203