• inbraak bestelbus 13 sept 16

Buurtpreventie Uddel bewijst haar nut

UDDEL    -    Maandagavond, 12 september, is er ingebroken in een bestelbus van Boeve Tuintotaal aan de Heegderweg, rond 23.00 uur. Er is een zijdeur opengebroken en een tosti-ijzer meegenomen. Ook hadden de daders de schuifdeur opengebroken en iets open laten staan. Waarschijnlijk met de bedoeling om later terug te komen en dan om het gereedschap mee te nemen. Een lid van de buurtpreventie in Uddel zag de daders en waarschuwde de politie. Ook werden er een paar apps uitgestuurd naar de andere leden van de buurtpreventie. Die kwamen in grote getale in actie en konden de daders staande houden en vast houden tot de politie was gearriveerd.

De daders hadden het buitgemaakte tosti-ijzer onder een heg gegooid aan de Veenkamp / Noord Riezenweg. De daders moesten tegen een hek gaan zitten, niet wetende dat er stroom op het draad stond. Naast de schok dat ze gepakt waren kregen ze dus nog een tweede schok. De daders waren twee 32-jarige Poolse mannen, afkomstig van het park Noord Riezen.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stimuleert het gebruik van dergelijke Whatsappgroepen in dorpen en wijken.

De buurtpreventie Uddel heeft haar nut weer eens bewezen, zij mochten dan ook de complimenten van de politie in ontvangst nemen.

foto: facebook Boeve Tuintotaal

2 Reacties


 1. Tom
  13 september 2016
  Zo hoort dat. Aanpakken dat tuig. Proficiat mensen!
 2. NameGijs Dijkgraaf
  13 september 2016
  Goed werk, samen sterk.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203