• DSC_2421a

Buurtpreventie Uddel

UDDEL   -   Er is in Uddel sinds 24 april 2014 een 'digitale buurtwacht' actief. Aanleiding om deze buurtwacht op te richten is dat het aantal inbraken in Uddel toeneemt. Dit zorgt voor de nodige onrust onder de bewoners in Uddel. Nu hebben een paar inwoners van Uddel het initiatief genomen om deze buurtwacht op te richten en op deze manier de sociale controle te vergroten. Dit initiatief is door de gemeente en de politie zeer positief ontvangen, want buurtbewoners zijn nu extra ogen en oren in de straat.  Zij hebben een 'whatts-app' groep opgezet in Uddel. Deze groep bestaat uit 50 personen, meestal 2 personen per straat. uit alle straten in Uddel zijn er bewoners aangesloten op deze 'whatts-app'. Men kan via deze 'whatts-app' eenvoudig een berichtje of foto sturen van een verdachte of verdachte situatie. Hierdoor zal de mogelijkheid voor de inbreker(s) om hun slag te slaan een stuk kleiner worden. Het advies is dan ook om in uw straat te informeren wie er in uw straat deelnemen aan deze buurtwacht. Door deze personen te benaderen en het telefoonnummer op te slaan, kunnen ze sneller actief zijn bij een verdachte situatie.

Je bet als burger in dit netwerk vooral een meedenker en dienend aan de politie.

De buurtwacht is er niet om verdachte personen op te pakken of om verdachte situaties op te lossen, maar om plannen van verdachte personen te verstoren en belangrijke informatie, zoals signalement, type auto, kenteken, door te geven aan de politie. Bij verdachte situaties zoals onraad, heterdaad etc. bel dan zelf altijd eerst 112 of 0900-8844.

Het is de bedoeling dat borden van de buurtpreventie komen als men Uddel binnenkomt. Hier kan ook een preventieve werking van uit gaan. Over het plaatsen van de borden is onze wijkagent nog in gesprek met de gemeente.  

1 Reacties


 1. Hendrik jan
  12 november 2014
  Heb geen andere huidskleur ben je gelijk verdacht. Nu nog meer sociale controle was al enorm hoog. Ja velen bepalen graag andermans leven.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203