• toren 16 juni 17 - 3
  • toren 16 juni 17 - 11
  • toren 16 juni 17 - 6

De herbouw van de toren is begonnen

UDDEL    -    De toren van de Hervormde Kerk in Uddel staat in de steigers en is men begonnen met het afbreken van de bestaande toren. De steigerbuizen kunnen niet aan de toren worden vastgemaakt en worden nu met grote bakken water op hun plaats gehouden.

De luidklok is met het dakje in zijn geheel verwijderd het uurwerk is ook verwijderd.

De luidklok en het uurwerk zijn nu bij de Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij in het brabantse Asten. Daar krijgt het een grote onderhoudsbeurt, de wijzerplaten worden voorzien van nieuw bladgoud. Als over een paar maanden de nieuwe toren klaar, dan zijn de luidklok en het uurwerk weer 'up to date' als het weer op z'n plaats wordt gebracht.

Het zal de komende maanden stil zijn in Uddel, nu de klok niet slaat en 's middags om 12.00 uur niet meer zegt dat het etenstijd is.

Er is bij het college van kerkrentmeesters op dit moment 86% van het benodigde bedrag binnen voor de herbouw van de toren. Hoeveel er binnen is kan men lezen op het modeltorentje dat bij de hervormde kerk staat.

Naar verwachting zal de herbouw zo'n drie maanden in beslag nemen.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203