• DSC_2273a
  • DSC_2183
  • DSC_2179

De Hunneruiters bestaan 50 jaar

UDDEL    -    In 1965 werd de Paardensportvereniging De Hunneruiters opgericht in Uddel. Peter Boeve en oud huisarts Nooy van der Kolff, beiden inmiddels 90 jaar oud, stonden aan de wieg van De Hunneruiters.  De Hunneruiters waren in de zomermaanden druk met paardrijden en voor de wintermaanden waren de leden acteurs in een toneelstuk dat elk jaar werd opgevoerd in Het Blanke Schot. Daaruit is de huidige toneelgroep Plankenkoorst voortgekomen. Op het schaapscheerdersfeest ontbraken ze niet. Het was en is nog steeds een actieve vereniging die door het jaar heen verschillende activiteiten voor haar leden op de agenda heeft staan, zoals o.a. een bixiedag, een buitenrit of een crossles voor leden en niet leden. Er komen nog steeds nieuwe leden bij, vooral omdat men weer begonnen is met kinderrijlessen. De Hunnneruiters hebben zo'n 30 leden.

Op zaterdag 5 september hebben De Hunneruiters het 50-jarig bestaan gevierd. In de 'bosmanegebak' waren de festiviteiten en werden er spelletjes gedaan met de pony's en de paarden. De kinderen die onder de toeschouwers waren mochten ook rondje maken op een pony of een paard. Er was een verloting en menigeen ging tevreden met één of meerdere prijzen huiswaarts. De publieke belangstelling was niet groot, maar het pleizer was er niet minder om.

Wilt u meer weten over De Hunneruiters, kijk op:  www.dehunneruiters.nl  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203