• ledenvergad.8 nov 17 - 1a
  • ledenvergad.8 nov 17 - 1

De Vierkante Korf reikt getuigschriften uit

UDDEL   -   De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel heeft woensdag 8 november haar najaarsvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering zijn er getuigschriften uitgereikt aan de deelemers van de basiscursus bijenhouden die dit jaar is gegeven. Jammer genoeg waren niet alle deelnemers aanwezig om het getuigschrift in ontvangst te nemen. Men heeft veertien lessen gevolgd waarin men de anatomie van de honingbij leert, en hoe de taakverdeling bij een bijenvolk is. Hoe men honing moet slingeren en men krijgt een bijenvolkje tijdens de cursus. 

Bijenhouden als hobby is niet alleen nuttig voor de natuur, maar ook erg leuk om zelf te gaan doen. Het houden van een bijenvolkje in een kleine tuin is al mogelijk en het kan u ook nog eens natuurzuivere honing opleveren.

Imkers van Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel en omgeving helpen u graag om van deze prachtige hobby een succes te maken.

Januari 2018 start er weer een basiscursus bijenhouden.

De Vierkante Korf  -  facebook  voor meer informatie.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203