• IMGP0006 b
  • IMGP0003 a
  • IMGP0006 a

Druk bezocht najaarsconcert Con Amore

UDDEL    -    Zaterdagavond 26 september was de hervormde kerk in Uddel bezet tot de laatste plaats. Men was gekomen voor het najaarsconcert van de christelijk gemengde zangvereniging Con Amore uit Uddel. Maar ook voor het gastkoor het christelijk interkerkelijk mannenkoor Fontanus uit Putten. Een mannenkoor wat ruim honderd leden telt. Zij waren, om de woorden van ds. Goedvree te citeren, "de Hierdensebeek overgestoken". Zij waren naar Uddel gekomen om hun muzikale kwaliteiten te laten horen. Dat deed Fontanus o.a. de prachtig gezongen liederen 'Wees stil voor het aangezicht van God', Luthers Avondgebed' en 'We are marching'. Het mannenkoor stond onder leidng van Evert van Veen, die ook Con Amore op de piano begeleidde.

Daartegenover stond Con Amore met een klein koppeltje, maar ze lieten zich niet van de wijs brengen door zo'n groot mannnekoor. Het gemengd koor zong o.a 'Vreugde, vreugde, louter vreugde', 'Een stad van vrede is nabij' en 'Daarom wil ik Hem danken'. Het was dan ook een vreugde om naar Con Amore,o.l.v. Roland Pleizier, te luisteren. Het koor is niet groot wat leden aantal betreft. Ze zongen alsof er een dubbel aantal leden stond. Een aantal liederen begeleid door Jacomijn Goedvree met de dwarsfluit en Johan Goedvree met de viool. Het is altijd mooi als jonge musici een kans krijgen om hun talenten te laten horen. Jan Post begeleidde beide koren op het orgel.

Con Amore en Fontanus hebben ook een aantal leideren gezamenlijk gezongen, zoals 'Nieuw Jeruzalem' en Psalm 108. De avond werd geopend en afgesloten door ds. Goedvree. Na afloop waren er veel complimenten dat er mooi gezongen en gemusiceerd was en men had genoten van de prachtige avond.

Het christelijk gemengd koor Con Amore kan nog wel nieuwe leden gebruiken. Zij repeteren iedere maandagavond van 19.45 uur - 21.45 uur in de zaal bij de hervormde kerk.  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203