• kop 30 sept 16 - 2a
 • foto werkgroep
 • kop 30 sept 16 - 3

Durf jij de uitdaging aan?

UDDEL   -    In de maand november wordt de actie gehouden '30 dagen zonder alcohol' in Uddel. Er is al een aantal maanden gewerkt naarr deze actie toe. Zo was men op de Bijenmarkt en tijdens de Zomermarkt in Uddel actief, met de leden van de werkgroep, om de actie onder de aandacht te brengen. Er zijn toen met verschillende jongeren en ook ouderen gesprekken gevoerd. De hele maand november duurt deze actie. Voor die tijd wordt er nog gepraat met de leerlingen van groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool en wirdt er nog een gesprek gevoerd met de Rehobothschool.

Veel mensen drinken wel eens alcohol. Vaak gebeurt dat aan tafel, op een feestje of samen met familie. Alcohol wordt in verband gebracht met gezelligheid en plezier.

Zeg dan nog maar eens ‘nee’ tegen alcohol. Toch is dat precies wat we gaan doen, 30 dagen lang.

Waarom?

Jonge, maar ook oudere, mensen drinken alcohol om verschillende redenen: omdat ze het lekker vinden, omdat ze het gewend zijn of omdat ze denken dat het zo hoort. Voor sommige mensen is ‘meedoen om niet buiten de groep te vallen’ een reden om (te) veel te drinken. Wat zijn jouw redenen om te drinken?

Tijdens ‘30 dagen zonder alcohol’ kijken we in onze eigen spiegel

Wat betekent het om wel of geen alcohol te drinken?

Hoe is het om eigen keuzes te maken, los van maatschappelijke opvattingen of druk van de omgeving?

We krijgen inzicht in ons drinkgedrag en het effect ervan op ons lichaam, geest en sociale leven. ‘30 dagen zonder alcohol’ laat ons zien welke invloed alcohol op ons heeft.

Een uitdaging die moed vergt!

Durf jij het aan, alleen of misschien wel samen met familie en vrienden?

Doe dan mee met ‘30 dagen zonder alcohol’ en meld je aan.

Vragen? Dat kan ook. Neem in beide gevallen contact op met JIP Apeldoorn, telefoonnummer 088 - 784 62 22, e-mail: jipapeldoorn@stimenz.nl of de facebookpagina: www.facebook.com/30dagenzonderalcoholuddel  

We starten onze alcoholvrije periode op 1 november.

26 oktober is de startavond in Het Blanke Schot in Uddel. We beginnen om 19:30. Graag tot dan!

Deelnemende organisaties:
 
Hervormde Gemeente, Gereformeerde Gemeente,
Gereformeerde Gemeente Nederland, Rehoboth school,
Prins Willem Alexander school, Jacobus Fruytier College,
volleybalvereniging,
Stimenz, gemeente Apeldoorn, politie, Vérian.

 

foto: facebook 30 dagen zonder alcohol uddel

1 Reacties


 1. Name
  05 oktober 2016
  Uw reactie* Loffelijk initiatief wel/geen alcohol is een individuele keuze die te beïnvloeden is drank maakt meer kapot dan je lief is

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203