• foto 30
  • foto28[1]
  • foto27[1]

Enthousiaste deelnemers aan valcursus Uddelse ouderen

UDDEL   -   Onder, zoals dat heet, bezielende leiding van Esther Leewis (fysiotherapeut en praktijkeigenaar van Fysiotherapie Middden Veluwe) zijn een 8 tal ouderen gestart met een valcursus.

De valcursus was opgezet in samenwerking met de Wilhelmina hof (Rita Hop). Rita had de aankondiging en uitleg gedaan en deelnemers enthousiast gemaakt, waarna het de beurt was aan Esther om in 6 lessen een ieder valproof te maken.

In 4 lessen zijn de theorie en een aantal herkenbare thuissituaties doorgenomen. Hoe sta ik op als ik ben gevallen, en wat als ik niet meer kan opstaan, heel erg aansprekende voorbeelden en prachtige oplossingen. De theorie deed sommige mensen de ogen openen, de gevaarlijke situaties welke er in huis zijn als je ouder en kwetsbaarder wordt. Niet alleen de theorie nam tijd in beslag maar ook de laatste 2 lessen in de oefenzaal aan de Uttilochweg. Esther had daar de handen vol, daarbij werd ze ondersteund door 2 medewerkers en een vrijwilliger van de Wilhelminahof. Met al deze extra handen werd de groep wegwijs gemaakt in de wereld van sterker worden en een betere conditie krijgen. De blosjes op de wangen gaven aan dat er intensief werd gesport. De dames, helaas geen heren (terwijl er ook veel mannen vallen!!), gingen na afloop helemaal tevreden naar huis. Een aantal gaf direct aan dat ze graag wilden gaan sporten onder begeleiding, wat uiteraard door Esther als positief werd ervaren. De praktijk zal in samenwerking met Rita een vervolg inzetten, waarbij er ook wordt gerekend op mannen, ze hoeven niet alleen op de knieën te vallen voor de dames, maar gewoon vallen rondom en in huis kan hen ook overkomen.

Voor meer informatie over MiddenVeluwe fysiotherapie:

http://www.fysiotherapie-middenveluwe.nl 

tekst en foto's: MiddenVeluwe fysiotherapie

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203