• snoek 3 juli 18 - 10
 • snoek 3 juli 18 - 9
 • snoek 3 juli 18 - 8

Er wordt volop gezwommen in het Uddelermeer

UDDEL    -    Er wordt volop gezwommen in het Uddelermeer. Wie aan de rand van het Uddelermeer staat kan genieten van de jonge snoeken die er in grote getale rondzwemmen. Van hele kleintjes tot jonge snoeken die al wat ouder zijn.

Voor het opgroeien is de snoek afhankelijk van beschutting door vegetatie en de jacht is het meest succesvol in helder water, zodat de meeste snoek gezien wordt in het ruisvoorn/snoek-watertype, het heldere en welig begroeide Hollandse polderwater. Bij volwassen snoeken kunnen de vrouwtjes een lengte van 1,40 meter bereiken, terwijl de mannetjes niet groter worden dan ongeveer 85 cm.

De aanwezigheid van zoveel jonge snoeken laat zien dat het water in het Uddelermeer helder is en dus een plek waar deze roofvissen het goed doen.

Misschien maar goed dat er niet gezwommen wordt in het Uddelermeer, dan zou je niet kunnen genieten van al die jonge vissen langs de waterkant.

2 Reacties


 1. Arian
  04 juli 2018
  Laten we er een vis meer van maken voor hengelsport
 2. Namerik
  05 juli 2018

  dinsdag avond even wezen zwemmen,,,goed zwemwater

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203