• kop artikel expo 2
  • poster expositie

Expositie Atelier De Paardenstal

UDDEL    -    Atelier De Paardenstal? Nooit van gehoord zegt u? Atelier De Paardenstal is de nieuwe expositieruimte van Stijntje Loedeman. Deze kunstenares woont aan de Veenkamp 30 in Uddel en daar heeft ze nu ook haar nieuwe atelier.

Stijntje Loedeman schildert sinds 1995. Haar oom, de Groningse kunstschilder Evert Dijkstra, heeft haar gestimuleerd om het penseel ter hand te nemen. Na haar onderwijsloopbaan kreeg Stijntje de gelegenheid te gaan schilderen. Haar drijfveer is vooral om de schoonheid van de natuur uit te beelden. Stijntje werkt met olieverf op paneel. Zij is ook lid van de Kunstkring Veluwe. Haar enthousiasme voor het schilderen heeft ze overgebracht op haar dochter Henrike. Die heeft zich meer toegelegd op het schilderen van portretten.

Het nieuwe atelier wil ze graag aan iedereen laten zien. Stijntje Loedeman heeft dan ook een aantal open dagen waar iedereen welkom is in de Paardenstal. Speciaal tijdens deze open dagen is er een exposite van haar schilderwerken, maar ook van die van haar dochter Henrike. Als extra zijn er ook bronzen beeld(jes) te zien van Bea Roozendaal. Zij is ook lid van de Kunstgroep Veluwe.

Deze open dagen zijn 30 september tot en met 3 oktober van 13.00 - 17.00 uur.

Leren schilderen

Atelier De Paardenstal is nu zo groot dat Stijntje Loedeman les wil gaan geven in schilderen. Bij voldoende deelname wil zij hiermee beginnen in oktober a.s.

In de herfstvakantie stelt zij haar atelier open voor een creatieve morgen of middag. Zij wil dan met de deelnemers gaan glasschilderen. Hieraan kan jong en oud meedoen. Zij vraagt een kleine vergoeding per deelnemer. Men moet zich wel vooraf aanmelden.

Wie meer informatie wil: dloedeman@kliksafe.nl  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203