• wandel 17 mei 18 - 79
 • wandel 17 mei 18 - 4
 • wandel 17 mei 18 - 3

Fantastische wandelavonden in Uddel

UDDEL    -    Het zit er weer op, de Avondwandeldriedaagse in Uddel. De Oranjevereniging Uddel-Meerveld-Nieuw Millingen heeft weer een mooie prestatie neergezet. Het is elk jaar weer een hele organisatie om het in goede banen te leiden. 

Drie avonden mooi wandelweer, droog en enthousiaste deelnemers. Jong en oud ging vol goede moed op stap om de 5, 10 of 15 km tot een goed einde te brengen. De meesten hebben alle drie avonden gelopen, anderen twee en er waren er ook die alleen de laatste avond hebben gelopen. Totaal hebben 411 wandelaars in de omgeving van Uddel kunnen genieten van de prachtige natuur om Uddel heen. Het is een prestatie op zich om avondwandeldriedaagse tot een goed einde te brengen. De organisatie kan moeilijk alle namen opnoemen, want elke deelnemer/ster levert een bijzondere prestatie. Waaronder twee meisjes, van 11 en 12 jaar, die allebei drie avonden 15 km hebben gewandeld. wat voor deze meisjes een geweldige prestatie is.

De laatste avond waren er verschillende starttijden, zodat alle deelnemers tegelijk binnen konden komen. Daar bij de finish, bij Het Blanke Schot, stonden familieleden de wandelaars op te wachten met een bloemetje of lekker snoepgoed. Binnen in de grote zaal zorgde muziekvereniging Juliana voor een muzikaal onthaal bij het omhangen van de welverdiende medaille.

De Oranjevereniging is ook heel blij met de bijdragen vanuit Uddelse bedrijven. De COOP zorgde weer voor de tasjes en op de laatste avond voor heerlijke krentenbollen. Woensdagavond stond de Regiobank met lekkere appels langs de route, en ook woensdagavond had Bakker Schreuder gezorgd dat er van die heerlijke roomboterkoekjes voor de wandelaars waren. Restaurant Uddelermeer zorgt elk jaar voor een bijdrage voor de medailles. Autobedrijf Versteeg voor het beschikbaar stellen van de caddy voor bij de verzorgingspost. De EHBO is elke avond aanwezig om als het nodig is hulp te verlenen, onmsbaar bij zo'n evenement. De organisatie is ook blij met Het Blanke Schot, waar ze drie avonden gebruik van kunnen maken.

De vrijwilligers, onmisbaar op zulke avonden. Een hechte groep die al jaren paraat staat, waar dit jaar een paar nieuwe gezichten zijn bijgekomen. Wat meteen klikte, mooi om te zien. En niet te vergeten, muziekvereniging Juliana, die altijd voor een vrolijke noot zorgt.

Kor van de Hardenberg was aanwezig om zijn actie voor KWF onder de aandacht te brengen Hij gaat in juni de Alp d'Huez beklimmen. Op de laatste avond stond er een melkbus waarin een bijdrage kon worden gedaan. Dat heeft het prachtige bedrag van € 114,30 opgebracht. Kor zegt alle gevers hiervoor hartelijk dank.

Applaus voor alle wandelaars, klein en groot, maar zeker ook voor de organisatie. 

Foto's eerste en tweede avond staan hier:

https://www.uddel.info/nieuws/prachtig-wandelweer-eerste-avond-avondwandeldriedaagse-uddel/

1 Reacties


 1. teunie bouwman
  18 mei 2018
  prachtige routes alleen dat de jeugd de muziek zo hard op de telefoons aan hadden dat was jammer zo zie je geen wild als je in het bos loopt maar verder was het goed en ga zo door dikke pluim

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203