• fietsendieven

Fietsendieven de bak in

UDDEL / ZUTPHEN    -    Een man en zijn vrouw uit Oekraïne zijn veroordeeld tot twee weken de cel in. Dit oordeel velde de politierechter in Zutphen voor het stelen van twee fietsen in Uddel in 2016. Zodra zij weer voet zetten op Nederlandse bodem zetten worden ze opgepakt en gaan de cel in.

De politie trof op 5 oktober 2016 nog eens 15 fietsen aan in hun bus, inclusief betonschaar en ander gereedschap. De meeste fietsen stonden op slot. Een goede verklaring hadden de twee niet. Zo zouden ze altijd een betonschaar bij zich hebben en zouden ze de fietsen voor een mooi prijsje hebben gekocht (zonder sleutels) om ze in eigen land voor meer te verkopen. Ze werden niet veroordeeld voor de zogeheten heling van deze fietsen. 'Een hele dikke verdenking natuurlijk', zei de rechter. Maar op basis van het dossier kan niet worden vastgesteld of deze fietsen van diefstal afkomstig zijn. De politie deed uitgebreid onderzoek naar de aangiftes, zonder resultaat. Dankzij een oplettende inwoner konden de twee in de kraag worden gepakt. Die zag vanuit zijn raam een witte bus met buitenlands kenteken een aantal keer langzaam bij het station rijden. Hij zag ook hoe twee personen uitstapten, elk een fiets pakten en die in de bas laadden. Die fietsen stonden op slot in de stalling. De verdachten ontkenden op het politiebureau in alle toonaarden. De officier van justitie sprak van 'een grof strafbaar feit'. Want, het lijkt er volgens hem op dat de twee vanuit Oekraïne naar Nederland zijn gekomen om op grote schaal fietsen te jatten en mee terug te nemen. 'Erg gewiekst om het op deze manier te doen', vond de rechter. Zij was het eens met de officier van justitie en week niet van de eis af.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203