• gerard 40 jaar 2018 - 6
 • gerard 40 jaar 2018 - 2
 • gerard 40 jaar 2018 - 4

Gerard Schouten 40 jaar verbonden aan HBT transport Uddel

UDDEL    -    Het is vandaag een bijzondere dag voor Gerard Schouten uit Uddel. Het is 40 jaar geleden dat hij zijn werkzaamheden begon bij HBT in Uddel, toen heette het H. Bronkhorst Transport N.V. Dat was bij de vader van de huidige directeur, Arjo Bronkhorst, Hendrik Bronkhorst, die beter bekend was als ‘Henk van de lange Aort’, die in 1957 zijn eigen transportbedrijf is begonnen.

Toen Gerard Schouten bij de familie Bronkhorst kwam werken als planner werd hij ook ingeschakelt als oppas voor de kinderen. Waarschijnlijk hoorde dat bij het arbeidscontract.  “Hij paste dus op mij als mijn ouders weg waren”, zegt Arjo met een twinkeling in zijn ogen. Dat oppassen is blijkbaar goed bevallen, in mei j.l. was Gerard al weer 37 jaar gelukkig getrouwd met zijn Petra. In de afgelopen 40 jaar heeft Gerard het bedrijf mee helpen opbouwen en rijden de vrachtwagens van HBT door Nederland maar ook de grenzen over Europa in. In 1993 hebben Arjo en Gerard het bedrijf overgenomen, hiermee werd de voortzetting van de familiewaarden geborgd. In 40 jaar HBT zien groeien tot een bedrijf met 68 werknemers en waar de werkzaamheden alleen maar toenemen en heeft Gerard er mede aan bij gedragen dat HBT een uitstekende reputatie heeft opgebouwd als agrarisch transportbedrijf. Gerard werkte voor hij bij HBT gingen werken bij de belastingdiens.

Vandaag hadden ze van HBT een verrassing voor Gerard, rond vier uur stond er een huifkar klaar om ze mee te nemen naar een voor hem onbekende bestemming. Arjo Bronkhorst en zijn vrouw Angelique waren er met een prachtig boeket bloemen en ook de kinderen en kleinkinderen van Gerard en Petra zaten in het complot en waren dus aanwezig. Nadat de hele familie in de huifkar had plaatsgenomen vertrokken ze richting Het Drie.

Bij thuiskomst had men van HBT nog voor een verrassing gezorgd.

2 Reacties


 1. Name
  02 juni 2018
  Mooi hoor,Top.
 2. Name Jan de Vries
  04 juni 2018

  Gefeliciteerd, 40 jaar in dienst bij een prachtig Uddels bedrijf, we hopen dat je nog vele jaren bij HBT kunt werken, en het bedrijf tot in lengte van jaren mag bestaan.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203