• grijze container weg

Grijze container verdwijnt voor de oranje container

APELDOORN / UDDEL    -    De gemeente Apeldoorn begint in juni 2018 met het omruilen van de grijze containers. De grijze container verdwijnt. Bij laagbouwwoningen stopt de gemeente met het ophalen van restafval. In plaats daarvan komt er een oranjecontainer voor het plastic, drankkartons en metaal. Bij elk huishouden in de laagbouw komt dus een oranjecontainer. 

Er zijn al plaatsen in Apeldoorn die een oranjecontainer hebben op vrijwillige basis. Dat wordt nu dus standaard. Bewoners van laagbouw kunnen dan hun restafval in een ondergrondse container doen in de buurt. Voor hoogbouw is dat nu al zo. 

Wie toch een grijze container bij huis wil, die kan dan een container krijgen van 140 liter en betaald daarvoor éénmalig € 25,00. Voor het laten leeghalen van die grijze container betaald men € 7, 46 per keer.  Dat is aanmerkelijk duurder dan de restafval storten in de ondergrondse container per keer.

De gemeente wil op deze manier dat de inwoners nog bewuster het afval gaan scheiden.

Het plaatsen van de oranjecontainers begint in Apeldoorn zelf. Wanneer in Uddel de grijze containers verdwijnen is nog niet bekend. Zal wel 2019 worden. Het duurt 1½ jaar voor alle grijze containers verdwenen zijn.

1 Reacties


 1. Name
  15 mei 2018
  Uw reactie*moet de grijse met orange deksel niet weg dan

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203