• groenonderhoud
 • groenonderhoud 1

Groenonderhoud in Uddel

UDDEL   -   In de Stentor van woensdag 29 november 2017 stond een artikel ‘Groenonderhoud is Uddel doorn in het oog’.

Het gaat om het onderhoud langs de provinciale weg N310 en het onderhoud op de begraafplaats in Uddel. Wat betreft het onderhoud op de begraafplaats is op uddel.info een paar maanden geleden door middel van foto’s gewezen hoe slecht het onderhouden wordt.

In het artikel wordt gesproken om vrijwilligers uit Uddel in te zetten om wat aan de situatie te doen. Die vrijwilligers zouden dan een ‘kleine vergoeding of een presentje’ kunnen krijgen. Er wordt ook gesproken over beloning in natura.

Als we kijken naar de begraafplaats in Uddel, dan moet men betalen voor het onderhoud aan de gemeente Apeldoorn. Bij de koop van een graf zitten ook de kosten voor het onderhoud van de begraafplaats. Het onderhoud kan ook afgekocht worden. Het gaat om aanzienlijke bedragen.

Als men dan vrijwilligers in Uddel vindt die zich in willen zetten om de begraafplaats te onderhouden, dan kan men deze mensen niet afschepen met een presentje of iets in natura of een kleine beloning. Dan mag, moet daar een redelijke vergoeding tegenover staan.

De gemeente Apeldoorn heeft financieel een moeilijke tijd achter de rug. Ze roepen het nu van de daken dat het allemaal weer beter gaat en dat er geld kan worden uitgegeven. Laat dat zien en geef een redelijk bedrag van wat er vanuit Uddel naar Apeldoorn stroomt, van de begraafplaats, terugkomen naar Uddel voor die vrijwilligers, die het werk doen wat u als gemeente laat liggen. Als een begraafplaats er goed onderhouden bijligt dan straalt dat toch weer af naar de gemeente. De Apeldoornse politiek moet ook daar oog voor hebben.

Uddels Belang wil hierover overleg voeren met de Ondernemersvereniging Uddel. Laat jullie niet met een kluitje in het riet sturen door de gemeente. Zij vinden het natuurlijk geweldig als men in Uddel zelf de portemonnee trekt.

2 Reacties


 1. Evert-Jan
  01 december 2017
  Het is goed om eerst meerdere bronnen te checken. Het stuk in de Stentor is vrij ongenuanceerd en er zijn dingen anders opgeschreven of helemaal niet opgeschreven.... Iedereen praat over de begraafplaats maar wij willen een structurele oplossing. En dan hebben we het inderdaad niet over presentjes of vrijwilligers. We zijn hierover in gesprek en laten ons niet, zoals we dat nooit laten doen, met een kluitje in het riet sturen. Tijdens de ledenvergadering van 2018 hopen we een concreet plan te presenteren. UB
 2. Richard
  02 december 2017
  Inderdaad erg jammer dat gemeente Apeldoorn zo met een plek omgaat, waar voor velen dierbare herinneringen zijn. Tis gewoon respectloos. Hoop van harte dat UB de gemeente Apeldoorn wakker kan schudden.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203