• uddeleremeer 3 mrt 18 - 99
 • ijsbaan 3 mrt 18 - 3
 • ijsbaan 3 mrt 18 - 2

Het was weer genieten op het ijs

UDDEL    -    Het was zaterdag 3 maart een dag voor de schaatsliefhebbers die men niet gauw zal vergeten. Er kon weer volop geschaatst worden op het Uddelermeer. 

De 'ijsmeesters', de gebroeders Vos, hadden vrijdag het ijs gemeten en het was op sommige plekken wel 11 cm dik. Zij zagen dus geen problemen. Massaal stroomden de schaatsliefhebbers naar het Uddelermeer, die van heinde en ver kwamen om die kans niet te laten lopen, schaatsen op het Uddelermeer. Het is zes jaar geleden dat het voor de laatste keer kon men zoveeel mensen. Niet alleen kwamen er om te schaatsen, ook kwamen er veel mensen een kijkje nemen naar het schaatsen. Het ijs is toch altijd weer een plek waar mensen naar toe trekken. En als dan na zoveel jaar er weer geschaatst kan worden op het Uddelermeer, dan werkt dat als een magneet.

De ijsbaan in Uddel trok ook nog kinderen die daar veel plezier beleefden op het ijs.

Schaatsen op het Uddelermeer:  filmpje 

De eerste 18 foto's zijn van de ijsbaan zaterdagmorgen 3 maart.

De laatste 21 foto's zijn gestuurd naar uddel.info door Dijanne de Boer. Waarvoor hartelijk dank.

1 Reacties


 1. Name
  03 maart 2018
  Uw reactie*wat leuk dit allemaal te zien, het doet me denken aan jaren geleden dat ik ook daar kon schaatsen samen met de deerns van Gerbrand en Fenne. W. Postma

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203