• politie 2017 -2

Hoe de politie uit Uddel verdween

UDDEL  -  In de Stentor van zaterdag 17 juni 2017 staat een artikel over Uddel, de politie en de buurtpreventie.

De politie heeft zich teruggetrokken van het platteland. Criminelen hebben er vrij spel. Het Veluwse Uddel is zo'n plattelandsdorp met politie 'op afstand'. Het bureau is al jaren dicht, de wijkagent is voor de meeste dorpelingen een onbekende. Hoe redt politieloos Uddel zich? ,,Criminelen krijgen hier geen poot aan de grond. Al is het natuurlijk wel vreemd dat burgers het werk van de politie moeten doen."  

Dorpswachten zoals in Uddel zie je steeds meer, vooral op het platteland. ,,De mensen in het dorp zijn er blij mee. Die dorpswacht werkt beter dan de politie. Want de politie moet eerst uit Apeldoorn komen en dan is het al te laat. Door die gasten van de WhatsApp-groep is Uddel veiliger dan ooit. Al is het natuurlijk wel vreemd dat burgers het werk van de politie moeten doen. Ik zie liever wat meer politie in het dorp."

Lees het hele artikel: Hoe de politie uit Uddel verdween

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203