• huuralarm

Huuralarm

UDDEL    -    In de Stentor van zaterdag 14 maart staat een artikel over 'Huuralarm in de dorpen'. De huurdersbelangenvereniging van Sprengenland Wonen luidt de noodklok omdat steeds meer huurders problemen krijgen om de huur te kunnen betalen. Door de invoering van de verhuurdersheffing mogen de woningcorporaties de huur jaarlijks met meer dan alleen de inflatie verhogen. Sprengenland Wonen, heeft ook in Uddel woningen in de verhuur, verhoogt ook dit jaar de huur met de maximale verhoging per 1 juli. De huurdersbelangenvereniging heeft de hulp ingeroepen van de landelijke Woonbond en gaat de problemen van huurders in kaart brengen.

Er zijn ook woningcorporaties die niet de maximale huurverhoging doorvoeren, zoals Ons Huis in Apeldoorn, die de huren voor inkomens tot € 43.000,00 met alleen de inflatie verhoogt. De huurdersbelangenvereniging vindt een sociale plicht om af te zien van de maximale huurverhoging.

De directeur van sprengenland Wonen, Marco de Wilde, erkent dat de maximale huurverhogingen huurders in de problemen kunnen brengen. Hij hoopt de huurverhogingen in 2016 wel te kunnen beperken. Huurverhogingen met meer dan de inflatie kun je niet te lang volhouden, volgens de directeur. dit jaar durfden ze het bij Sprengenland Wonen nog niet aan. Er komt nog een nieuwe wet aan die te veel onzekerheden geeft. Sprengenland Wonen heeft de verhogingen ook nodig om te investeren in energie-maatregelen. Dat is voor Sprengenland Wonen een belangrijke reden, en het levert zo de huurder minder woonlasten op.

Sprengeland Wonen wil, als huurders een woning verlaten, de huur voor nieuwe huurders zo min mogelijk verhogen. Nieuwe en zittende huurders willen ze zoveel mogelijk gelijk behandelen. Niet de huur bij vertrek ineens verhogen, want dan krijg je grote verschillen, aldus de directeur de Wilde. Betaalbaar houden van woningen is éénvan de belangrijkste onderwerpen van Sprengenland Wonen.

5 Reacties


 1. Huurder
  14 maart 2015
  De directeur van Sprengeland heeft gelijk, er komen weer veel regeltjes en daardoor moeten ze weer veel dingen wijzigen/vervangen. Ze moeten toch hun financiële positie zo gezond mogelijk houden, dat is ook voor de huurders beter.
 2. Huurder
  16 maart 2015
  Denk dat in dit geval vooral het enorme salaris van de directeur van Sprengenland gezond wordt gehouden. Vorige week werd bekend gemaakt wat deze man krijgt en dat is echt belachelijk hoog. Dat is de reden dat Sprengenland als enige de maximale huurverhoging doorvoert.
  • Geert
   18 maart 2015
   Mogen wij ook weten hoeveel deze directeur krijgt.
  • Geert
   18 maart 2015
   Weet je ook hoeveel hij verdiend???
 3. huurder
  16 maart 2015
  De directeur kletst uit zijn nek! Spreek uit ervaring. Mijn ouders verlieten hun woning en de huur werd met bijna 200 euro verhoogd! Dus laat me niet lachen mijnheer de directeur!

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203