• buurtpreventie 5

Inbrekers de cel in

UDDEL   -   Een 25-jarige Amsterdammer en een 24 jarige man uit Almere zijn door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 20 maanden en 8 maanden  - waarvan 2 voorwaardelijk. Ze gaan de cel in voor woninginbraken die zij gepleegd hebbem in Elspeet en Uddel.

In een woning aan de Elspeterweg in Uddel werd op 4 februari rond 20.45 uur ingebroken en de inwoners betrapten de daders, die er toen direct op twee fietsen vandoor gingen. Via de buurtapp werden de andere inwoners van Uddel gealarmeerd en zeker dertig mensen kwamen in actie. Ter hoogte van Staverhul werden de twee verdachten ingehaald, die vervolgens van de fiets sprongen en het bos inrenden waarop het spoor doodliep. De politie was inmiddels ter plaatse.

Een half uur later werden verdachte personen gezien aan de Markveldweg en ook dit werd via WhatsApp gecommuniceerd waarop de Uddelse groep naar die plek ging, weer zonder succes. Later die nacht zag een vrouw vanuit haar auto twee personen fietsen die voldeden aan het signalement en ook dit werd via WhatsApp doorgegeven. Weer kwamen tientallen Uddelnaren in actie en dit keer werden de twee personen aangetroffen op de Garderenseweg in Uddel. 

De twee werden tegen de grond gewerkt en werd de politie gebeld. Deze konden de twee aanhouden en meenemen naar het bureau.

Een van de inbrekers verklaarde tegen de rechter dat hij bijna geen adem meer had kunnen halen en dat hij zou snel mogelijk uit dat dorp weg wilde.

De straf voor de inbrekers is hoger dan de eis van het OM. Twee weken geleden had  de officier van justitie celstraffen van 15 maanden en 7 maanden geëist. Dat komt omdat de rechtbank ze voor meer feiten heeft veroordeeld.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203