• kalf

Kalveren door vloer gezakt

UDDEL    -    Dinsdagmorgen zakten 94 kalveren door de vloer van de stal aan de Markveldweg. 16 kalveren hebben het niet overleefd. De vloer zakte in nadat een dragende muur in de stal was bezweken. Hoe dat kan gebeuren, zal nog worden onderzocht. De stal is 60 meter lang en over de volledige 60 meter is de vloer naar beneden gezakt. De brandweer was met man en macht bezig om de kalveren één voor één uit de vloer te halen. Men heeft gebruik gemaakt van veetakels en de menselijke handen. Men is met 25 man bezig geweest om de kalveren te redden.  Een medewerker van de afdeling toezicht en handhaving ruimtelijke regelgeving heeft dinsdag een kijkje genomen bij de boerderij.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203