• woonunit

Kavelkoper mag tijdelijk in woonunit

UDDEL   -   Kopers van een bouwkavel in de gemeente Apeldoorn mogen voortaan een tijdelijke woonunit op hun nieuwe stukje grond zetten. Tot nu toe mocht in de gemeente Apeldoorn alleen een tijdelijke woonunits geplaatst worden bij bestaande woningen.

De directe aanleiding voor deze verandering van de bouwregels is de vraag naar het plaatsen van tijdelijke woonunits op bouwkavels. In Uddel zijn er verschillende kavelkopers die de gemeente hebben gevraagd of zij een tijdelijke unit mogen plaatsen in het nieuwbouwproject Aardhuis.

De gemeente moest tot op heden nee verkopen. Het mocht alleen bij een flinke verbouwing, van een bestaand huis, om een tijdelijke woonunit te plaatsen.

Het college van B en W geeft als reden de veranderende omstandigheden in de markt. In het verleden lukte het kavelkopers vrij gemakkelijk om hun oude woning te verkopen, waardoor ze vaak eerst al een bouwkavel kochten.

Om tegemoet te komen aan de vraag, maar ook om de verkoop te stimuleren van bouwkavels heeft het college besloten tijdelijke woonunit op bouwkavels toe te staan. Dat gebeurt onder voorwaarden.  De tijdsduur is beperkt tot een jaar, al kunnen er omstandigheden zijn om die termijn met een jaar te verlengen.

 

 

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203