• CIMG0343 - 2
  • CIMG0342 - 1
  • CIMG0343 - 1

Koersballers in het zonnetje

UDDEL – Het Koersbalclubje ‘Voor ons Plezier’ van de Werkgroep Ouderen (werkgroep van Uddels Belang) heeft weer drie jubilarissen. De club bestaat al 32 jaar en eerder behaalden Gerritje Klarenbeek, Jantje Bronkhorst en Diny Olthof de mijlpaal van 25 jaar wekelijks koersballen.

Nu werd het echtpaar Peetje en Gerrit Bronkhorst en Joke Teunissen in het zonnetje gezet. Elke dinsdagmiddag komen ze naar het dorpshuis waar de groene mat al klaar ligt. Met heel veel plezier gooien ze de punten bij elkaar. En dat valt niet mee. Daar moet je wel op oefenen want het zwaartepunt van de ballen ligt niet in het midden. Dus het komt vooral aan op techniek en inzicht. Deze drie mensen zijn er erg goed in. Voorzitter Jannie Vermeer: “Peetje kan aan alle rollende ballen, ook van de anderen, zien of ze de goede plek halen of niet, en het klopt heel vaak”. Gerrit hanteert ook regelmatig ‘de stok’ en fungeert dan als scheidsrechter. Joke is ook supertrouw, geen week slaat ze over en zij werd ook al eens kampioen.

Er waren bloemen van de werkgroep en een bon van Uddels Belang als beloning voor hun trouw.

 

tekst: Geurtje v.d.Hoek - Vermeer  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203