• kroondomein loo

Kroondomein het hele jaar open?

UDDEL   -   Kroondomein Het Loo het hele jaar open voor bezoekers? Die mogelijkheid is aanwezig nu het voorstel van de Partij voor de Dieren vandaag steun kreeg in de Tweede Kamer met een krappe meerderheid.

Nu is het nog zo dat het Kroondomein, wat grenst aan en in Uddel, van 15 september tot 25 december elk jaar is gesloten. Koningin Wilhelmina schonk het park van ongeveer 6700 hectare in 1959 aan de Nederlandse Staat. Met de voorwaarde dat het volledige vruchtgebruik voor de Kroondrager bleef. De Koning mag dus in het gebied jagen als hij dat wil.

Het is nu aan het kabinet hoe die wens van de Tweede Kamer, om Het Kroondomein open te houden, ten uitvoer gebracht kan worden.

Voor stemden: Partij voor de Dieren, SP, GroenLinks, D66, PVV, Denk en Forum voor Democratie, samen 77 zetels.

Tegen stemden: VVD, CDA, ChristenUnie, PvdA, 50Plus en SGP, samen 73 zetels.

Als het zover komt dat Het Kroondomein het hele jaar open is zal dat veel mensen een plezier doen, anderen zullen er niet wild van worden.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203