• heideschonen 18
  • heideschonen 17
  • heideschonen 16

Leden bijenhoudersvereniging zelf zo ijverig als de bijen.

UDDEL    -    De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel waren zaterdag 25 maart 2017 druk in de weer met het opschonen van de heide op de Speulder- en Houtdorperveld. Zij doen dit al ruim 30 jaar. De opslag van jonge boompjes worden verwijderd om zo de heide in stand te houden en hopen op een mooie bloeiende heide, en dat geeft de bijenhouders ieder jaar weer de mogelijkheid voor een mooi oogst van de heidehoning. Het Speulder- en Houtdorperveld is eigendom van de gemeente Ermelo, voor het opschonen van de heide krijgt de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf een vergoeding, wat een zeer welkome aanvulling is voor de verenigingskas.

"Leden en cursisten en ook oud-cursisten helpen mee met het opschonen van de heide. Wij komen niet iedere week bij elkaar, zoals veel verenigingen een vaste verenigingsavond of wedstrijddag hebben. Het is een mooie gelegenheid om de onderlinge contacten te verstevigen, en elkaar bij te praten over het houden van de bijen", verteld Henk Kok, voorzitter van de Vierkante Korf.

De leden en (oud)cursisten zijn net zo ijverig als de bijen die ze met veel liefde houden en verzorgen.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203