• lessenmarathon 2016
  • lessenmarathon 2016 - 2

Lessenmarathon bracht ruim 3700,00 euro op

UDDEL   -   Op 3 maart jl. hebben de leerlingen van 3 en 4 vmbo-tl een lessenmarathon gehouden. Doel van deze actie was om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Adullam, de Wilhelminahof en de crisisopvang in Meerveld.  De wekker stond voor de meeste leerlingen op 3.00 uur want om 4.00 uur zou de start van de marathon zijn. Na een dagopening ging het licht uit en is er om goed wakker te worden het spel levend Stratego gespeeld. Na een half uur begonnen de workshops en lessen die de leerlingen aan elkaar moesten geven. Engels, Duits, cake bakken, debatteren. Er was voor en door de leerlingen van alles geregeld. Overdag werd het gewone lesrooster gevolgd.

Om 15.15 uur was het hoogtepunt van de dag, een voetbaltoernooi waar de leerlingen maar net wonnen van het docententeam. Na een portie patat met kroketten werd er om fit te blijven een vragenspel gespeeld waarbij er ruim 500 ballonnen aan flarden gingen.

Om 19.30 uur kwamen de ouders. Er was een quiz, een veiling en een van de leerlingen hield  een leuke en leerzame presentatie  over roofvogels. Na afloop een hapje en een drankje en na het bekendmaken van het bedrag moest er nog opgeruimd worden. Om 22.30 uur konden alle aanwezigen naar huis. De inzet van iedereen maakte de dag tot een groot succes.

Tekst en foto: Jacobus Fruytierschool

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203