• inbraakpreventie 10 okt 17 - 4
 • inbraakpreventie 10 okt 17 - 3
 • inbraakpreventie 10 okt 17 - 2

Makkelijk binnenkomen in Uddel

UDDEL   -   Dinsdagavond 10 oktober 2017 was er een voorlichtingsavond in Het Blanke Schot over hoe men een inbraak kan voorkomen. Deze avond georganiseerd door de politie in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en Stimenz is goed bezocht. Als inbrekers in je huis zijn geweest is dat geen prettige ervaring en geeft je een onveilig gevoel in je eigen huis, terwijl je juist daar je jezelf het meest veilig zou moeten voelen.

Voor deze informatieavond had men een ex-inbreker uitgenodigd, Evert Jansen. Het is deze week ook de Week van Veiligheid, met extra aandacht voor inbraken.

Evert Jansen is ervaringsdeskundige, die weet hoe makkelijk men vaak een huis of schuur binnen kan komen. Hij zelf is al jong in de criminele wereld terechtgekomen en kent de bajes van binnen en van buiten. Maar hij heeft zichzelf los kunnen maken uit die wereld en geeft nu dus voorlichting zoals donderdagavond in Uddel, maar komt ook op scholen en vertelt daar over zijn vroegere drugsverslaving. Jansen: “Alcohol- en/of drugsverslaving is er vaak de oorzaak van dat iemand het inbrekerspad opgaat. Ik wil jongeren behoeden voor zo'n toekomst.”

 Voor de informatieavond is hij Uddel doorgelopen, samen met wijkagent Esther Groeneveld en maakt hij foto’s van inbraakgevoelige situaties. Zo heeft hij verschillende situaties aangetroffen die het voor inbrekers makkelijk maakt om binnen te komen. Deuren die niet op slot waren. Fietsen die niet op slot stonden, hij zette ze op slot en deed de sleutel bij mensen in de brievenbus. Sleutels die nog in deur zaten. Materiaal dat buiten staat of ligt wat gebruikt kan worden om op te klimmen en zo via een b.v. een plat dak boven via een openstaand slaapkamerraam naar binnen te gaan. Paadjes die achter huizen langs lopen, zoals aan de Essenkamp. die niet verlicht zijn als het donker is. Tegenwoordig zitten er meestal goede sloten op deuren en ramen, maar men gaat vaak van huis zonder de deur op slot te draaien, dus gebruikt men zo'n slot niet goed of niet voldoende. Een inbreker moet met een paar minuten binnen kunnen komen anders gaat hij weer weg. Dus als men weg gaat draai de deur goed op slot want via de brievenbus hengelt men anders de deur open en is men binnen. Als men iemand ziet en vertrouwd het niet spreek zo'n persoon aan, als is maar simpel 'hoi', daar houdt een inbreker niet van en gaat dan weg. Aan de hand van foto's die hij gemaakt had tijdens zijn tocht door Uddel liet hij zien wat er verbetert kan worden en waar je op moet letten om inbraak te voorkomen en het een inbreker zeker niet gemakkelijk te maken om bij je binnen te komen.

Als Evert Jansen alle fietsen mee had genomen uit de schuurtjes waar hij zo naar binnen kon, dan kon hij wel een fietsenzaak beginnen, alleen al met de fietsen uit Uddel.

Wat hem opviel dat de whatsapp groep in Uddel geen melding had gemaakt van verdachte personen die door Uddel liepen. Van de whatsapp groep reageerde men daarop: “Wees er blij mee, want anders had je nu een pak slaag gehad”. De whattsapp groep stuurt binnenkort een flyer huis aan huis in Uddel met informatie hoe men dient te handelen bij verdachte situaties. Het was leerzame informatie die Evert Jansen de zaal voorhield.

Niet alleen in en om de woning, ook uw directe leefomgeving is van invloed op een veilig gevoel. Een overzichtelijke omgeving is ook nog eens hinderlijk voor mensen met kwade bedoelingen. Maak het voor de inbreker niet te gemakkelijk.

Om risico voor inbraak zo klein mogelijk te maken, geeft de gemeente u graag gratis preventieadvies.

Hiervoor kunt terecht  door uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer op te sturen naar:

Gemeente Apeldoorn

Antwoordnummer 56

7300 WB APELDOORN

t.a.v. Team THOR ( postzegel niet nodig )

1 Reacties


 1. albert timmer
  16 oktober 2017
  Uw reactie*Graag even reageren. Daar ik thuis was kwamen ze ineens achter binnen lopen. Na legitimatie samen gepraat over de bedoeling hier van. Vele roepen maar wat over anderen! Ik vindt het een geweldig resultaat voor hun. Zoo zie je maar weer hoe dat blijkbaar gaat in Uddel. Praten over anderen gaat je beter af. Dus zorg eerst maar dat je zelf dat op orde hebt voor dat men wat roept. Begin bij U zelf! Ondergetekende Albert Timmer.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203