• marinierskapel 4
  • flyer 27 okt 2018 - 2
  • marinierskapel 3

Marinierskapel der Koninklijke Marine komt naar Uddel 27 oktober 2018

UDDEL    -  Het was 8 september j.l. 85 jaar geleden dat muziekvereniging Juliana uit Uddel werd opgericht. De muziekvereniging is daarmee één van de oudste verenigingen van Uddel. De vereniging mag dan wel de respectabele leeftijd van 85 jaar hebben bereikt, ze hebben een jeugdige uitstraling die in hun muziek mag doorklinken.

Nu is 85 jaar geen jubileum, maar het is toch wel bijzonder als je als vereniging zo’n mijlpaal in je bestaan mag bereiken. Die mening is men bij muziekvereniging Juliana ook toegedaan. Om er een jaar van te maken die in de herinnering van velen zal blijven wilde men graag iets bijzonders naar Uddel halen. En dat is gelukt. Vier leden van Juliana, Jan de Vries, Peter Bronkhorst, Henk van der Zande en Gerbert van den Hoek, klommen in de pen en hebben de Marinierskapel der Koninklijke Marine aangeschreven met de vraag of ze een concert wilden verzorgen in Uddel. Wat een hoogtepunt moet worden in dit bijzondere jaar, zaterdag 27 oktober 2018.

“Het is uitzonderlijk, zegt Jan de Vries, dat ze naar Uddel komen. Ze komen meestal alleen bij een 100-jarig bestaan van een vereniging. Maar ze zijn komen kijken in Uddel en men was onder de indruk van de accommodatie die wij hier in Uddel hebben om dit te organiseren. De aanvraag werd toegekend. En wij zijn er natuurlijk hartstikke blij mee dat het gelukt is om ze naar Uddel te halen. Het is voor een dorp als Uddel exclusief om dit te bereiken”.

De Luchtmachtkapel is al twee keer op uitnodiging van muziekvereniging Juliana in Uddel geweest, en in 1992 de Johan Willem Frisokapel en dan nu de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Prachtig dat dit elke keer weer lukt. Daar mag men bij Juliana en ook als dorp mogen we daar best trots op zijn.

De Marinierskapel is een toonaangevend symfonisch blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw. Als het muzikaal boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben de geselecteerde musici als belangrijkste taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen. De Marinierskapel der Koninklijke Marine, normaal onder leiding van chef dirigent majoor Arjan Tien. Deze avond zal het orkest onder leiding staan van de Zweedse top dirigent Per-Otto Johansson. In Nederland werkt hij al een aantal jaren samen met Opera Zuid en sinds 2016 bij Het Gelders Orkest. Toen maestro Johansson in maart 2018 voor het eerst als gastdirigent de Marinierskapel leidde is die samenwerking voor beide partijen zo goed bevallen dat een vervolg niet uit kon blijven en kan ook Uddel genieten van deze mooie combinatie. (site: muziekver.Juliana)

Deze bijzondere muzikale avond, 27 oktober 2018, wordt gehouden in Sporthal De Schier bij Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33 te Uddel. Een avond om niet te missen. De toegangsprijs is vergeleken met andere concerten elders een ‘koopje’.

Zaterdag 27 oktober 2018

Sporthal De Schier – Garderenseweg 33 – Uddel

Zaal open 19.15 uur – Aanvang 20.00 uur

U kunt kaarten bestellen via:

https://www.juliana-uddel.nl/marinierskapel

In de voorverkoop:   volwassenen            € 12,00 incl. 2 consumpties

                                     jeugd t/m 12 jaar    €   8,00 incl. 2 consumpties

                                     kaarten a/d deur    € 15,00 incl. 2 consumpties

Kaarten af te halen bij:

Huisartsenpraktijk Van der Brugge

Bakkerij Schreuder Uddel

Jan de Vries – Essenkamp 99 – Uddel

tel. 06-20550671  -  e-mail: jandevries63@kpnplanet.nl

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203