• natuurbrandgevaar

Men is extra alert voor natuurbrand door aanhoudende droogte

Door de aanhoudende droogte, warmte en wind is men extra waakzaam voor natuurbranden bij de brandweer, boswachters en politie. Doordat het aardig waait kan een natuurbrand zich snel uitbreiden. Er wordt gesurveilleerd boven de Veluwe om zo eventueel beginnende branden snel op te sporen. Er zijn extra waterputten geslagen en met Defensie zijn er afspraken gemaakt over de inzet van blusheli’s. De verwachting is dat de droogte nog een tijdje aanhoudt.

Bij risico’s voor natuurbrand wordt er gesproken over fase 1 en fase 2.

Voor de Veiligheidsregio Noord- en oost Gelderland, waar ook Uddel en omgeving onder valt, geldt op dit moment fase 2  extra alert. Gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de barbecue of opgehoopt tuinafval (broei), en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Voor meer informatie wat fase 2 inhoudt: natuurbrandrisico.nl

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203