• foto art14 jan 17

Met voorzitter Uddels Belang

UDDEL / APELDOORN      -     Zaterdagmorgen, 14 januari, was er op Radio Apeldoorn een intervieuw met de voorzitter van Uddels Belang, Evert Jan van Egteren, over het te openen klompenpad in Uddel, het 'Uddelermeerpad'.

Het 'Uddelermeerpad' is het 96e klompenpad dat wordt geopend in Nerderland. "In 2007 hebben als Uddels Belang een dorpsvisie opgesteld, en in die dorpsvisie was één van de wensen dat meer dagrecreatie in Uddel zeer welkom zou zijn" zei Evert Jan van Egteren. "En daaruit is het idee ontstaan voor een klompenpad". "We willen geen Hoederloo of Garderen worden, maar wat meer dagrecreatie is goed voor Uddel".

"Er is veel overleg geweest samen met Stichting Landsschapsbeheer Gelderland ( SLG ) is het klompenpad tot stand gekomen.  Er moesten overeenkomsten/contracten gesloten worden met grondeigenaren om het klompenpad over een maisveld of weiland gaat. SLG trekt de kar, maar de realisatie is gedaan door een groep vrijwilligers uit Uddel. Het klompenpad heeft een totale lengte van 16 km, maar kan in twee lussen gelopen worden. Er gaat een lus richting Meerveld/Nieuw Milligen en er gaat een lus door het Kroondomein, om Uddel heen. Uddel heeft veel te bieden, o.a. grafheuvels, prachtige bossen heidevelden, aldus Evert Jan van Egteren in het intervieuw op Radio Apeldoorn.

Voor informatie opening Uddelmeerpad:

http://www.uddel.info/nieuws/opening-klompenpad-21-januari/

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203