• miljoen voor wegen

Miljoen voor de Uddelse wegen

UDDEL   -   Het zal niemand in Uddel ontgaan zijn, de werkzaamheden aan de wegen in Uddel. De Heegderweg, de Uttilochweg zijn al een tijdje klaar en deze week kan men ook weer over de Van Waalswijkweg. Deze wegen zijn allemaal voorzien van klinkers. Klinkers hebben een langere levensduur dan asfalt. Bij de gemeente Apeldoorn hoopt men dat het honderd jaar duurt om de klinkers te vervangen.

Het is de bedoeling dat alle wegen in Uddel worden vervangen door klinkers. In een periode van twee jaar hoopt men de meeste wegen in Uddel onder handen te hebben genomen. In de tweede helft van 2017 wordt de tweede fase van het wegenproject in gang gezet. Begin 2017 wordt er een bijeenkomst gehouden voor de inwoners van Uddel. Dan wordt de mogelijkheid geboden om mee te praten over de plannen die men heeft voor Uddel. De inwoners van Uddel staan erom bekend dat zij altijd zeer betrokken zijn. De mogelijkheid voor extra wensen is zeer beperkt. De gemeente Apeldoorn trekt voor het totale project één miljoen euro uit. Het grootste deel van die miljoen is bestemd voor de nieuwe bestrating.

Het voordeel van klinkers is ook dat er minder hard gereden wordt. Men houdt zich namelijk beter aan de snelheid als er klinkers liggen. Hierin ligt ook een verantwoordelijkheid van de weggebruikers.

We zullen in Uddel nog een aantal keren met opgebroken wegen zitten. Maar als het allemaal klaar is mogen we toch stellen dat Uddel er mooier op is geworden. Het bestuur van Uddels Belang gaat ook hierin voorop en trekt regelmatig aan de bel bij de gemeente en de provincie om de belangen van Uddel en haar inwoners te laten horen, en met resultaat.

9 Reacties


 1. Jan de Vries
  21 december 2016
  Uw reactie* Er wordt aangegeven dat er door gemeente een miljoen euro aan de straten in Uddel wordt geinvesteerd. Dan mogen er wel eens uitvoerders, of wegbeheerders komen kijken naar de kwaliteit van het straatwerk zoals dat nu geleverd is. Mijns inziens is het amateurwerk, en kunnen ze voor de andere wegen beter een andere aannemer kiezen.
  • Namehenk
   22 december 2016
   Uw reactie*alleen reageren als je ook achtergronden weet, en niet in de lucht lopen schreeuwen
  • Joop
   22 december 2016

   Als je er geen verstand van hebt hou dan je mond...

  • Uddelernaar
   22 december 2016
   Om eerlijk te zijn ben ik ook verbaasd over de kwaliteit van de Uttilochweg. Fietsers heb ik al horen klagen dat er veel kuilen en gevaarlijke plekken in de weg zitten. Ook met de auto voel je dat het niet echt 'strak' gelegd is... het zal dan ook niet lang duren voordat er nog ergere verzakkingen zullen optreden met alle gevolgen van dien.
   • Henk
    25 december 2016
    Uw reactie*Er wordt nu gesuggereerd dat er gaten en bulten zitten in het straatwerk. Als je mee wilt praten over onderwerpen waar je geen verstand van hebt en maar gewoon een reactie plaatst om maar iedereen na te praten, zeg dan niks. Het straatwerk in de Uttilochweg is niks mis mee. Ligt er prima in. De Markveldweg is een ander verhaal want daar klopt van de constructies niks van en dat is toch echt een fout en nalatigheid van de gemeente en daar kan een aannemer niet veel aan doen. De aannemer heeft zelfs aangegeven aan onze overheid dat de constructie niet deugde. Dus hoezo een andere uitvoerder en hoezo een andere aannemer? Verdiep je eerst een beetje in de materie voordat je loopt te schreeuwen dat het niet goed is.
   • Uddelernaar
    25 december 2016
    Tjonge wat een heftige reacties zeg, waar is dat nu weer voor nodig? Ik kom toevallig zelf bijna iedere dag meerdere keren door de Uttilochweg en denk dat ik prima zelf kan bepalen of het wel of niet goed is gelegd. En "iemand napraten" slaat al helemaal nergens op. Als ik het zelf zo ervaar, dan ervaar ik dat zelf zo, klaar. Bovendien schreeuw ik niet maar geef ik gewoon iets aan, nou sorry hoor. Fijn dat jullie er zoveel verstand van denken te hebben. Misschien moet jullie dan zelf de rest van de straten maar leggen. Succes ermee.
 2. Theo
  22 december 2016

  Denk dat je het beter zelf kan,  jan de vries,  de beste stuurlui staan an wal

  • Name Jan de Vries
   23 december 2016
   Uw reactie* Het gaat er niet om of ik het beter kan, achtergronden weet of wat dan ook. Het wordt betaald van belastinggeld wat jullie en ik betalen. Verder moet het vanaf het begin goed zijn, want deze wegen moeten vele jaren mee voordat er weer wat aan gebeuren zal.
 3. Jobkip
  26 december 2016
  Ff kappe nou. Fijne feestdagen. Volgend jaar beter????

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203