• kerst 18 dec 17 - 10
 • kerst 18 dec 17 - 3
 • kerst 18 dec 17 - 9

Mooie kerstviering in Uddel

UDDEL    -   Maandagavond 18 december is kerstviering gehouden voor de Uddelse bevolking in Het Blanke Schot. De aanwezigen konden genieten van mooie zang en muziek. Muziekvereniging Juliana o.l.v. Dethmer Jan van Heerde speelde Christmas Suite, Christmas Night en Noël. Het saxofoonensemble van Juliana speelde een Kerstmedley. 

Het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca o.l.v. Luthine Postuma bracht o.a.  'Once in royal Davids city, saviour of the nations, come, Agns Dei, A Child is born in Bethlehem ten gehore. Zij werden begeleid op de piano door Jurjan Lipke. Het Agnus Dei werd gezongen samen met een aantal leden van Juliana.

Het Kerstevangelie werd verteld door dhr. G. van Roekel, die muziek en zang mooi verbond met de gesproken tekst. Zowel in muziek, zang en tekst kwam de betekenis van Kerst naar voren, het Kind dat Licht bracht en brengt in een  donkere wereld. Daar mocht op veschillende wijze over gezongen, gespeeld en gesproken worden.

Was het een mooie avond? Was het een prachtige avond? Mirabile dictu zong Kavóca, dat betekent: te wonderlijk om over te spreken.

Er was na afloop een welverdiend applaus voor koor/pianist en muziek.

3 Reacties


 1. Chris
  19 december 2017
  Prachtige avond! Mooie traditie. Hier moet je als Uddelnaar gewoon bij zijn. DIt wil je niet missen en moet blijven bestaan! Uddels Belang en allen die hier hun medewerking aan verleend hebben zeggen wij BEDANKT!
 2. Hans
  20 december 2017
  Een mooi samenhangend programma met muziek, spraak en (samen) zang. Een mooie avond. Kortom: Ik heb mogen genieten.
 3. Jan de Vries
  20 december 2017
  Helemaal met Chris eens, een geweldige avond. Jammer dat de publieke belangstelling wat tegen viel. Laten we in Uddel ervoor zorgen dat deze traditie. van meer dan tachtig jaar in stand blijft.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203