• uitvoering mei 16 - 6
  • uitvoering mei 16 - 5
  • uitvoering mei 16 - 4

Mooie voorjaarsuitvoering Con Amore

UDDEL    -    Vrijdagavond 13 mei was er de voorjaarsuitvoering van de Christelijk Gemengde Zangvereniging Con Amore in de Hervormde Kerk te Uddel. Als gastkoor trad op het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland. Het werd een prachtige zangavond. Zeeuwse klanken in de hervormde kerk van Uddel op de veluwe. Of zoals ds. Goedvree zei: "Zeeland het land van het licht en de veluwe het land van de lucht". Het mannenkoor zong bekende liederen, velen vinden dat fijn, zoals psalm 42 en psalm 24. Ook zongen zij Samen te dienen en Dank zij U Heer ( Dank sei dir Herr). Ze zongen alsof ze varende waren op de deinende golven van de zee. Het was prachtig om te horen, vaak klinken mannenkoren hard, maar deze mannen uit Zeeland lieten horen dat men ook in Zeeland weet wat mooi zingen is en zo ook de inhoud van de liederen geheel tot hun recht kwamen. Het mannenkoor had nog een toegift, speciaal voor ds. Goedvree, met het lied Hoe groot zijt Gij. Dit deed ds. Goedvree zichtbaar en hoorbaar zeer goed.

Con Amore zong ook psalm 24, maar met een andere bewerking. Het paste zeer goed in het programma dat beide koren deze psalm ten gehore brachten. Verder zong Con Amore o.a. Het lied van de overwinnaars, Licht van de wereld en Tienduizend redenen. Het gemengd koor is niet groot, maar dat was niet te horen. Zij zongen vol overgave en de reacties na afloop waren dan ook dat het een prachtige avond was geweest en men genoten had van het gemengd koor en het mannekoor. Beide koren hebben ook samen een paar liederen gezongen, Er is een God en Ga met God.

De publieke belangstelling was redelijk tot goed te noemen voor de vrijdagavond. De kerk zat niet vol, diegenen die er niet waren hebben zeker een moie zangavond gemist.

 

foto's: Chris Jansen

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203