• verkeerslichten 4 febr 17 - 4
 • verkeerslichten 4 febr 17 - 3
 • verkeerslichten 4 febr 17 - 2

Onveilige situaties Garderenseweg

UDDEL    -    Bij de verkeerslichten aan de Garderenseweg ter hoogte van Bakkerij Schreuder vinden bijna dagelijks onveilige situaties plaats. Buurtbewoners geven aan dat het wachten is op het moment dat het een keer flink fout gaat. Regelmatig wordt door auto’s, hetzij bewust of per ongeluk het rode licht ‘over het hoofd gezien’. Met name tussen de middag en ’s middags rond kwart over 3 zorgt dit voor onveilige situaties.

Er gaat echter meer mis. Ouders van schoolgaande kinderen wachten aan de overzijde van de weg op hun kinderen, die regelmatig het rode licht negeren en zonder goed te kijken oversteken en het fietspad op rennen. Het gebeurt ook regelmatig dat ouders, wellicht zonder dat ze het zelf door hebben, vanaf de parkeerplek vertrekken en door het rode licht rijden, terwijl er kinderen willen oversteken of aan het oversteken zijn.

Graag roepen we alle ouders, kinderen en weggebruikers op om bij deze oversteekplek voorzichtig te werk te gaan. Wellicht is het goed dat ouders hun kinderen nog eens duidelijk maken dat het niet vanzelfsprekend is dat auto’s stoppen voor het rode licht. En automobilisten, hou je aan de verkeersregels.

Als er ongelukken gebeuren blijft het je wellicht je leven lang achter volgen…

6 Reacties


 1. Simon van Wieren
  04 februari 2017
  Het zou nog beter zijn dat ook het fietspad een verkeerslicht zou krijgen. Hiermee wordt het oversteken nog duidelijker.
 2. Jannie slijkhuis
  04 februari 2017
  Laat ze het stoplicht Nakijken! Geeft niet tegelijk hetzelfde aan!!
 3. Simon van Wieren
  04 februari 2017
  Jannie, ik houd van je
  • Name
   01 april 2017
   Uw reactie*doen
 4. William
  04 februari 2017
  Volledig met Jannie eens dit heb ik al een aantal keer gezien dat het stoplicht niet het zelfde aan geeft laat ze daar maar wat aan doen. En vanuit de zijweg is het stoplicht slecht te zien.
 5. Name
  05 februari 2017
  Als Oud Uddelaar moet ik constateren dat er Uddelaars zijn die blijkbaar niet weten dat het een Verkeerslicht is en geen Stoplicht zoals het artikel vermeldt . :)

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203