• DSC_1343
  • DSC_1484
  • DSC_1396

Ouderwets gezellig, drukke zomermarkt

UDDEL   -   Dinsdag 29 juli 2014 was er weer de jaarlijkse zomermarkt in Uddel. De Ondernemersvereniging Uddel organiseerde voor de 17e keer deze markt. Men kon het niet beter treffen met het weer, het was echt 'marktweer'. Duizenden mensen liepen over de markt en zorgden voor een 'ouderwets gezellige sfeer'. Zoals elk jaar waren er ook nu weer veel oud-uddelsen die hun geboortedorp opzochten. Maar ook veel vakantiegangers liepen over de markt. Er werd overal goed zaken gedaan. Bij de twee Uddelse slagers kon men terecht als de 'lekkere trek' toesloeg. Voor iets lekkers bij de koffie kon men terecht bij de twee Uddelse bakkers. Maar ook verschillende Uddelse verenigingen waren aanwezig om een 'centje' te verdienen voor de clubkas.

De markt is ook zo'n plek waar men oude bekenden tegenkomt en alle tijd en gelegenheid neemt om bij te praten. Want voor je mekaar soms weer ziet is dat vaak op de volgende Uddelse zomermarkt.

Voor wie interesse had voor oude ambachten was er de sigarenmaker, mandenvlechter, schilderen en het mooie werk om van veertjes weer een vogel te maken wat dan als een prachtig schilderij aan de muur gehangen kan worden.

Natuurlijk was er voor de kinderen weer de kleedjesmarkt. Als echte handelaren brachten ze hun waren aan de man. Ging men 's morgens met een kruiwagen vol sullen naar de kleedjesmarkt, 's avonds was zo goed als alles verkocht en kon men wat was overgebleven onder de arm mee naar huis nemen.

's Avonds werden vrolijke noten geblazen door de Bloaskapel Bi'je Betoetert uit Uddel en was er het Shantykoor 'Het roer om' uit Barneveld die zeemansliedjes ten gehore brachten.

De zomermarkt is in Uddel niet meer weg te denken en het was ook dit jaar weer 'ouderwets gezellig druk'.

De organsiatie en Uddel mogen weer terugkijken op een geslaagde dag.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203