• boeve
  • omroep gelderland

Peter Boeve trots op jeugdjaren bij SV Prins Bernhard

UDDEL    -   In Clubgenoten, bij omroep Gelderland, herenigt Froukje Jansen vrijdag 8 mei voetballer Peter Boeve met zijn oud-ploeggenoten van SV Prins Bernhard uit Uddel. Boeve kwam op zijn achtste in Uddel wonen en werd vanzelfsprekend lid bij de plaatselijke voetbalclub. Centraal staat een teamfoto uit jaar 1968 toen de jeugdafdeling net was opgericht en Peter deel uit maakte van het enige pupillenteam.

SV Prins Bernhard
Op het voetbalcomplex in de bossen van de Veluwe trappen Froukje en Peter een balletje en komen al gauw de herinneringen boven. “Wij moesten ons nog douchen met water uit melkbussen, die haalden we dan bij boer Jansen op de hoek. In dat water zat zoveel ijzer, dat proefde je in de thee”, aldus Peter die op het veld ook nog oud-trainer Evert Dibbet ontmoet.
 
Ajax
Froukje neemt een bezoekje in het privémuseum van de linksback, die als verrassing jaren geleden door zijn vrouw en kinderen is ingericht. Naast veel foto's van zijn voetbalcarrière ligt er een complete verzameling uitgewisselde wedstrijdshirts en is er een prominente plek voor zijn eerste Ajax-tricot, de club waar hij zijn grootste successen boekt. “Ik blijf een jongen van de Veluwe, maar heb wel een Amsterdamse klap van de molen gehad. Ajax is mijn grote liefde, die rode baan loopt dwars door mijn aderen heen.”
 

Link naar TV-promo: https://www.youtube.com/watch?v=qMDALlcT60E

CLUBGENOTEN PETER BOEVE: VRIJDAG 8 MEI 2015: 18.20, IEDER UUR HERHAALD  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203