• het drie 11 mei 18 - 5
 • het drie 11 mei 18 - 4
 • het drie 11 mei 18 - 3

Prachtig intitiatief, hoe samenwerking kan verlopen

UDDEL    -   Onderstaand een mooi bericht van Uddels Belang wat samenwerking tot stand kan brengen in Uddel.

Opknapbeurt speelveld Het Drie!

Het speelveld aan Het Drie heeft de afgelopen maanden een forse opknapbeurt gehad.

In het najaar van 2017 richtten enkele bewoners van Het Drie / Mr Boelenweg zich tot Uddels Belang met de vraag of er niet wat gedaan kon worden aan het speelterrein. Speeltoestellen werden slecht, gras was er niet meer en de gaten die gegraven werden, werden almaar dieper. Zelfs wasmachines konden de vuile kleding van de kinderen niet meer schoon krijgen.

Uddels Belang heeft een aantal inwoners vervolgens gevraagd een werkgroep te vormen, draagvlak in de buurt te creëeren en met een plan te komen. Dit is opgepakt door een drietal aanwonenden. Dit heeft geleid tot een aantal overleggen met Gemeente Apeldoorn, onder voorzitterschap van Uddels Belang. Gemeente Apeldoorn is enorm blij met buurtbewoners die verantwoording nemen voor hun eigen wijk. Dit heeft Gemeente Apeldoorn ondersteund met hulp en financiën door het speelveld te voorzien van deels een nieuwe haag, hekwerk, speeltoestellen en een zandbak. Vervolgens is het kleine kinderen speeldeel afgesloten en van nieuw gras voorzien. Wanneer deze grasmat sterk genoeg is gaat het veld weer open. Hierna zal het voetbalveldje ook doorgezaaid worden, waardoor ook hier een mooie, sterke grasmat ontstaat.

De buurtbewoners hebben met elkaar afgesproken om toezicht uit te oefenen op de kinderen. Dit om te voorkomen dat er vernielingen worden aangericht op het nieuwe speelterrein.

Een prachtig initiatief en voorbeeld hoe samenwerking kan verlopen.

Bestuur Uddels Belang  

1 Reacties


 1. Anoniempje
  12 mei 2018
  Het zijn wel 6 lange weken. Maar dan heb je hopelijk ook wat. De kinderen staan te trappelen.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203