• 22 april 17 - 9
  • 22 april 17 - 7
  • 22 april 17 - 6

Prachtig Koninklijk concert t.b.v. de nieuwe toren

UDDEL     -     Zaterdagavond was er een Koninklijk concert in de Hervormde Kerk van Uddel. De familie van den Berg gaf dit concert op orgel, gitaar en panfluit. Het programma had de titel 'Koninklijk' in verband met Koningsdag op 27 april a.s. en ook met 5 mei bevrijdingsdag. Er stonden oud-hollandse liederen op het programma, maar men kon ook genieten van Argentijnse muziek, het land waar onze koningin Maxima vandaan komt.

Dries van den Berg, ook organist in de hervormde kerk van Uddel, liet zijn muzikale kunde doorklinken in o.a. Wilt heden nu treden en O eeuw'ge Vader sterk in macht. Prachtig was ook de Hollandse Rapsodie. Dries zijn dochter Gerlinda speelde op de panfluit samen met haar broer Wilco die speelde op de gitaar. Zij lieten de aanwezigen genieten van Argentijnse klanken. Wilco speelde samen zijn Gerlinda o.a. Milango, Suite Del Plata No 1 en Suite Buenos Aires. Zij wisten de juiste snaar te raken bij de aanwezigen en werden daarvoor beloond met een spontaan applaus, wat zeer verdiend was.

Het redelijk goed bezochte concert werd afgesloten met een Paraphrase over 'Het oude Wilhelmus' op het orgel en waarvan couplet 1 en 6 werden gezongen, deze samenzang werd ook begeleid door Gerlinda op de panfluit.

Aan de uitgang was er een collecte, waarvan de opbrengst bestemd was voor de herbouw van de toren van de hervormde kerk.

Zo zijn er weer stenen, in dit geval muzikale bouwstenen, bij gekomen voor de toren, waarvan al 85% van het benodigde geld binnen is.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203